U SREDU IZVANREDNI DUO U SINAGOGI DEJAN BOGDANOVIĆ- VIOLINA I GABRIJELE MARIJA VIJANELO- KLAVIR

U SREDU IZVANREDNI DUO U SINAGOGI DEJAN BOGDANOVIĆ- VIOLINA I GABRIJELE MARIJA VIJANELO- KLAVIR

Program POETIKA i VIRTUOZNOST povodom 25 godina uspešnog postojanja izvanrednog DUA:  Dejan Bogdanović, violina – Gabrijele Marija Vijanelo, klavir   Sreda, 13. decembar 2023, Sinagoga, 20,00 časova Na repertoaru su dela Tatrtinija, Čitaj više »

SVEČANO OTVARANJE VIII MANIFESTACIJE „LEDENA ŠUMA“ PETAK, 15. DECEMBAR, 18 ČASOVA DUNAVSKI PARK, NOVI SAD

SVEČANO OTVARANJE VIII MANIFESTACIJE „LEDENA ŠUMA“ PETAK, 15. DECEMBAR, 18 ČASOVA DUNAVSKI PARK, NOVI SAD

  Osma po redu manifestacija „Ledena šuma“ održaće se u periodu od 15. decembra do 14. januara u novosadskom Dunavskom parkua svojim posetiocima će i ove godine, u susret zimi i tokom Čitaj više »

SEDMI DOČEK U NOVOM SADU – PROSLAVA KOJA JE PROMENILA IMIDŽ GRADA

SEDMI DOČEK U NOVOM SADU – PROSLAVA KOJA JE PROMENILA IMIDŽ GRADA

  Brend koji je Novom Sadu doneo prestižna priznanja i nagrade, doprineo turističkoj sezoni i imidžu grada, napravio umetnički i produkcijski iskorak i ugostio neka od najvećih svetskih i domaćih imena izvođačke Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 09.12.2023. godine u 07,00h do 11.12.2023. godine u 07,00h, rođeno je 14 beba, dečaka 6 i devojčica 8. Čestitamo! Čitaj više »

„NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA“ U KULTURNOJ STANICI „BARKA“

„NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA“ U KULTURNOJ STANICI „BARKA“

  Četvrtu godinu za redom, u Kulturnoj stanici „Barka“ održava se manifestacija za decu „Novogodišnja čarolija“. Tokom dvodnevne manifestacije, ovog vikenda, mališani sa Slane Bare i drugih delova Novog Sada, uživaju u Čitaj više »

 

KO IMA PRAVO NA JEFTINIJI PREVOZ GRADSKIM AUTOBUSIMA U NOVOM SADU?

Izrada godišnjih karata po povlašćenim cenama počinje sutra (četvrtak, 9.februar) na prodajnim mestima JGSP-a. Cene karata ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, dakle 1.650 dinara karta i 375 dinara izrada karte. Godišnje karte mogu da izrade sledeće kategorije korisnika usluga prevoza:

 • slepa i slabovida lica; osobe obolele od paraplegije, distrofije i srodnih obolenja, cerebralne i dečije paralize, multiple skleroze i reumatoidnog artritisa,
 • deca sa smetnjama u razvoju koja pohađaju osnovnu i srednju školu ili dnevni boravak, i omladina sa invaliditetom koja pohađa dnevni boravak na teritoriji Grada Novog Sada,
 • osobe na dijalizi i sa transplatiranim organima koje koriste tuđu negu i pomoć,
 • ratni, vojni invalidi i civilni invalidi rata, korisnici porodične invalidnine, kao i članovi porodica poginulih u oružanim sukobima posle 17. avgusta 1990. Godine,
 • izbegla, prognana i raseljena lica kojima je zbog teške bolesti potrebna češća kontrola lekara,
 • građani grada Novog Sada koji su stariji od 65 godina, a koji imaju prebivalište, odnosno boravište, na teritoriji Grada Novog Sada
 • dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv preko 50 puta – žene, odnosno 100 puta – muškarci
 • deca iz porodice sa troje i više dece, koja imaju prebivalište i raseljena lica koja imaju boravište na teritoriji Grada Novog Sada na istoj adresi, do kraja redovnog školovanja, a najduže do 26 godine života
 • studenti sa invaliditetom na predlog Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom
 • osobe obolele od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti.

USLOVI ZA IZRADU KARATA

Građani Novog Sada koji su stariji od 65 godina:

Građani stariji od 65 godina dužni su da zahtev podnesu lično i da prilože fotografiju formata kao za ličnu kartu i ne stariju od šest meseci, ličnu kartu na uvid ili popunjen zahtev koji se može dobiti na svim prodajnim mestima.

Građani stariji od 65 godina moći će da izrade svoje karte na svim prodajnim mestima JGSP “Novi Sad”:

• Šafarikova ulica: 6 do 20 časova
• Železnička stanica: 6 do 20 časova
• Futoška pijaca 1: od 6 do 20 časova
• Futoška pijaca 2 (ispred Intesa banke ): od 6 do 13 časova
• Novo naselje: od 06 do 20 časova
• Limanska pijaca: od 6 do 20 časova

Gotove karte moći će da se preuzmu 3 dana nakon predaje zahteva, na istom mestu na kome je zahtev predat.

Ostale kategorije korisnika:

Zahtevi za izradu godišnjih karata primaju se na šalterima blagajne na Međumesnoj autobuskoj stanici.

 •  Za osobe iz tačaka 1. do 5. godišnje karte se izrađuju na osnovu spiskova institucija, organizacija i udruženja kojima navedene kategorije građana pripadaju.
 •  Osobama iz tačke 7. karte se izdaju na osnovu spiskova institucija kojima pripadaju, odnosno na osnovu Uverenja Zavoda za transfuziju krvi o broju dobrovoljnih davanja krvi za datog korisnika.
 • Osobama iz tačke 9. i 10. godišnje karte se izdaju na osnovu spiskova institucija, organizacija i udruženja kojima navedene kategorije korisnika pripadaju, ili na osnovu zdravstvene dokumentacije i potvrde od nadležne zdravstvene ustanove, ne starije od 6 meseci (original na uvid).