DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

Danas, od 13 časova, zbog radova na povezivanju vrelovodnog priključka za objekat u Kisačkoj ulici broj 55 na magistralni vrelovod, nema grejanja u sledećim ulicama: – Bulevar kralja Petra I 8-10; – Čitaj više »

VESTI IZ BETANIJE

VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 14.10.2021. godine u 07.00h do 15.10.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 bebe. Dečaka 9 i devojčica 13. Čestitamo! Čitaj više »

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

Nomus, 41. Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti biće održan od 21. do 28. oktobra, pod sloganom „Migracije“. Na scenama Sinagoge i Srpskog narodnog pozorišta, renomirani solisti i ansambli iz Italije, Čitaj više »

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 40. Svetskog klupskog prvenstva u ribolovu u disciplini plovak koje se održava u Novom Sadu na kanalu DTD i traje do 17. oktobra 2021. godine. Čitaj više »

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U toku su radovi na uređenju okoline Mesne zajednice “Gavrilo Princip” na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, na Novom naselju, u skladu sa projektom koji je pobedio na urbanističkom konkursu Čitaj više »

 

OTVARA SE CENTAR ZA ŽRTVE SEKSUALNOG NASILjA

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV biće otvoren Centar za žrtve seksualnog nasilja. Sa ciljem da se na savremen način pristupi žrtvama seksualnog nasilja u pokrajini.. Ovo je deo projekat pod nazivom “Zaustavi – Zaštiti – Pomozi” koji treba da omogući zajedničku reakciju zdravstvenih i socijalnih radnika, kao i policije i tužilaštva. Opremanje Centra finansiraće se iz budžeta Ujedinjenih nacija, a u Centru će raditi 10 zdravstvenih radnika (ginekolozi, socijalni radnici, psiholozi i medicinske sestre) koji su prošli obuku za rad u ovoj službi.  

Prostorija Centra će se nalaziti u sklopu hitnog ginekološkog prijema, gde postoje ambulante, anestezija, kao i celokupna podrška za takve preglede. Trenutno na Kliniku za ginekologiju I akušerstvo KCV, u proseku stiže između 10 i 15 prijava za silovanje godišnje, a prema procenama, nakon otvaranja centra, taj broj će se iskazivati u desetinama.