DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

Danas, od 13 časova, zbog radova na povezivanju vrelovodnog priključka za objekat u Kisačkoj ulici broj 55 na magistralni vrelovod, nema grejanja u sledećim ulicama: – Bulevar kralja Petra I 8-10; – Čitaj više »

VESTI IZ BETANIJE

VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 14.10.2021. godine u 07.00h do 15.10.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 bebe. Dečaka 9 i devojčica 13. Čestitamo! Čitaj više »

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

Nomus, 41. Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti biće održan od 21. do 28. oktobra, pod sloganom „Migracije“. Na scenama Sinagoge i Srpskog narodnog pozorišta, renomirani solisti i ansambli iz Italije, Čitaj više »

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 40. Svetskog klupskog prvenstva u ribolovu u disciplini plovak koje se održava u Novom Sadu na kanalu DTD i traje do 17. oktobra 2021. godine. Čitaj više »

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U toku su radovi na uređenju okoline Mesne zajednice “Gavrilo Princip” na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, na Novom naselju, u skladu sa projektom koji je pobedio na urbanističkom konkursu Čitaj više »

 

KIT KET SUŠI, ALI SAMO U JAPANU

Japan je zemlja u kojoj se proizvodi, ali I konzumira verovatno najčudnija hrana na planeti. Ono što nama nikada ne bi palo napamet tamo se jede. Japanci vole suši, a vole i KitKet čokoladice, To je dovelo do ideje da se ova dva proizvoda spoje I dovije KitKet suši.  Čokoladice dolaze u tri ukusa, ali na sreću s pravim sušijem ih povezuje samo izgled. KitKet tuna suši ima ukus maline, morske alge imaju ukus pudinga od bundeve, a morski jež suši je Hokaido dinja s maskarpone sirom. Sve tri vrste su servirane na riži sa belom čokoladom uz neizostavnu vasabi biljku. Ono što je posebno zanimljivo je I činjuenica da je sve počelo prvoaprilskom šalom prošle godine, kada se na društvenim mrežama pojavila reklama za suši KitKet, a nakon rekacija, kompanija je odlučila napraviti sušo čokoladice, ali samo limitirano izdanje.