DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

Danas, od 13 časova, zbog radova na povezivanju vrelovodnog priključka za objekat u Kisačkoj ulici broj 55 na magistralni vrelovod, nema grejanja u sledećim ulicama: – Bulevar kralja Petra I 8-10; – Čitaj više »

VESTI IZ BETANIJE

VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 14.10.2021. godine u 07.00h do 15.10.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 bebe. Dečaka 9 i devojčica 13. Čestitamo! Čitaj više »

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

Nomus, 41. Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti biće održan od 21. do 28. oktobra, pod sloganom „Migracije“. Na scenama Sinagoge i Srpskog narodnog pozorišta, renomirani solisti i ansambli iz Italije, Čitaj više »

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 40. Svetskog klupskog prvenstva u ribolovu u disciplini plovak koje se održava u Novom Sadu na kanalu DTD i traje do 17. oktobra 2021. godine. Čitaj više »

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U toku su radovi na uređenju okoline Mesne zajednice “Gavrilo Princip” na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, na Novom naselju, u skladu sa projektom koji je pobedio na urbanističkom konkursu Čitaj više »

 

KAFA OD PEČURAKA? POSTOJI!! SKUPA JE I, KAŽU, ZDRAVA JE.

U Finskoj je napravljena “kafa”od pečuraka. Preporučuju je kao zdrav napitak.  Vlasnik kompanije koja je proizvodi tvrdi da “medicinske pečurke” koje se koriste za pravljenje ovog napitka koriste poboljšavaju rada mozga i njegovu produktivnost, a nema nikakvih loših efekata. Ova “kafa” se pravi kuvanjem i rastvaranjem suvih macutake pečuraka (u pitanju su najskuplje pečurake na svetu) koje se pretvaraju u ekstrakt, a zatim se dodaju zrna arabika kafe iz Centralne Amerike. Dakle, u pitanju je mešavina kafe i pečuraka. Macutake pečurke  pomažu kod nesanice, a čak pospešuju regulaciju nivoa šećera u krvi. Oni koji su probali ovu kafu kažu da je veoma ukusna. Nema podataka da li su komentarisali cenu napitka napravljenog od najskupljih pečuraka na svetu.