DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO ROTKVARIJE BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

Danas, od 13 časova, zbog radova na povezivanju vrelovodnog priključka za objekat u Kisačkoj ulici broj 55 na magistralni vrelovod, nema grejanja u sledećim ulicama: – Bulevar kralja Petra I 8-10; – Čitaj više »

VESTI IZ BETANIJE

VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 14.10.2021. godine u 07.00h do 15.10.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 bebe. Dečaka 9 i devojčica 13. Čestitamo! Čitaj više »

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

KRAJ MESECA U ZNAKU NOMUS-a

Nomus, 41. Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti biće održan od 21. do 28. oktobra, pod sloganom „Migracije“. Na scenama Sinagoge i Srpskog narodnog pozorišta, renomirani solisti i ansambli iz Italije, Čitaj više »

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

POČELO 40. SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 40. Svetskog klupskog prvenstva u ribolovu u disciplini plovak koje se održava u Novom Sadu na kanalu DTD i traje do 17. oktobra 2021. godine. Čitaj više »

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U TOKU JE UREĐENjE “NOVOG MESTA” NA NOVOM NASELjU

U toku su radovi na uređenju okoline Mesne zajednice “Gavrilo Princip” na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, na Novom naselju, u skladu sa projektom koji je pobedio na urbanističkom konkursu Čitaj više »

 

DEČAK KOJI JE POKLONIO SVOJE IGRAČKE

Blejk Vork je šestogodišnji dečak sa Floride. Verovatno sličan hiljadama svojih šestogodišnjih vršnjaka. Ono što je uradio ipak ga izdvaja od ostalih. Znate da u MAerici deca često prodaju limunadu na ulici i tako skupljaju novac za razne stvari. Blejk je odlučio da ne prodaje limunadu, već je na štand ispred svoje kuće umesto pića davao sve igračke koje poseduje. Roditelji kažu da je ovo bila njegova odluka. A sve je počelo kada se naljutio na majku kada mu je rekla da spakuje igračke u svojoj sobi. Od majke je dobio ikritiku zbog ljutnje iz podatak da mnoga deca nemaju tu sreću da imaju toliko igračaka kao on.  Sledećeg jutra Blejk je spakovao sve igračke, ali i neke knjige i uz pomoć majke postavio štand sa natpisom “Deco, oraspoložite se i dođite kod Blejka. Imamo besplatne igračke za vas”. Neke od igračaka su date na samom štandu, neke putem interneta, a ostatak stvari je Blejk donirao školi koju pohađa.