JAVNA PROBA SEKCIJE “MOJ ORKESTAR”

JAVNA PROBA SEKCIJE “MOJ ORKESTAR”

Javna proba sekcije ”Moj orkestar” Vojvođanskog kamernog ansambla održaće se 11.12.2022. u 20 č u Kulturnom centru Novog Sada, Katolička porta 5, 2. sprat, gde će se predstaviti rad i deo repertoara Čitaj više »

DOČEK U NOVOM SADU: POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA 13. JANUAR

DOČEK U NOVOM SADU: POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA 13. JANUAR

Doček u Novom Sadu, najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, šestu godinu zaredom biće poseban audio-vizuelni doživljaj, spajajući dve Nove godine, 31. decembra na otvorenom i 13. januara u zatvorenim prostorima, Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 08.12.2022. godine u 07.00h do 09.12.2022. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 13 i devojčica 9. Čestitamo! Čitaj više »

KONCERT NOVOSADSKOG TANGO KVINTETA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

KONCERT NOVOSADSKOG TANGO KVINTETA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Da li ste nekad posetili Buenos Aires? Da li znate kako izgleda tango avantura koju predvode Astor Pjacola i Horhe Luis Borhes? Ukoliko vaš um i telo ne mogu da odole primamljivim Čitaj više »

DEO ULICE BELE NJIVE I GUNDULIĆEVE SUTRA BEZ GREJANJA

DEO ULICE BELE NJIVE I GUNDULIĆEVE SUTRA BEZ GREJANJA

U petak,9. decembra 2022. godine, od 7.30 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Bele njive 15, biće prekinuta isporuka toplotne energije za grejanje za objekte u sledećim Čitaj više »

 

Dve akcije za dva cilja u našoj Toplani: “Otvorenim vratima, sa čepom do osmeha”

Komunalno preduzeće Novosadska Toplana, još jednom je ove godine OTVORILA svoja vrata, ali ovoga puta mališanima iz predškolske ustanove “Veverica”. Deca nikada do sada mlađa, a akcija “ČEPOM DO OSMEHA” nikada važnija. Tom prilikom razgovarali smo sa članicom organizacije I samog preduzeća Vesnom Otić.

klinci     kutija-1

Ona je rekla da su ovo do sada najmlađi posetioci naše Toplane, ali moguće i oni koji će prikupiti više znanja. Što mlađi krenu, to će stariji biti svesniji u ekološkom smislu.

klinci-1

Takđe je dodala, da je glavni cilj ove akcije “OTVORENA VRATA” i prikupljanje čepova u sklopu humanitarnog pokreta “ČEPOM DO OSMEHA”. Ono šta je ovim mališanima, jeste da u svom vrtiću sa svojim vaspitačima naprave što zanimljivije i kreativnije kutije, koje će biti postavljne u ovom preduzeću i služiti za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

klinci-2

Sam koncept akcije osmišljen je i ostvaren kao edukacija dece kroz što kreativniju priču i naravno događaje.

Da nismo pričali i sa decom, ne bismo ni mogli da prenesmo ovaj događaj na pravi način. Ono šta će oni pamtiti jesu velike cevi, šlemovi koje su im podelili radnici, pa su se vrlo brzo i lako uklopili sa celim ambijentom i naravno poklone.

klinci-3

Osim tih, da kažemo, slatkih stvari, mnogo šta su i naučili. Za sada, sa samo 5 godina, oni znaju da odgovore na pitanja: “Kako grejanje dolazi do njihovih radijatora, gde nastaje i kako. Ne smemo ni da pomislimo šta će biti za još koju godinu, ako su već sada tolikih stvari svesni.

Bravo za našu Toplanu, koja svakako nastavlja sa akcijama ovakvog tipa.

klinci-4    kutija-2

Izvor: RTI FM