UPOZORENjE GRAĐANIMA POVODOM OPASNOSTI USLED OLUJNOG VETRA

UPOZORENjE GRAĐANIMA POVODOM OPASNOSTI USLED OLUJNOG VETRA

  Nakon udara olujnog vetra koji je zahvatio Novi Sad, tokom celog dana nadležne službe su na terenu i preduzimaju sve odgovarajuće mere na sanaciji štete, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionicanje Čitaj više »

GRAD NASTAVLjA SA PODRŠKOM MALIM PRIVREDNICIMA

GRAD NASTAVLjA SA PODRŠKOM MALIM PRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je DOO „SEVU 2015“ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer. Sa direktorom Aleksandrom Rajačićem, razgovarao je o poslovanju tog preduzeća koje je dobilo sredstva za Čitaj više »

KINESKA KOMPANIJA „LIANBO“ ZAINTRESOVANA ZA PROIZVODNjU U NOVOM SADU

KINESKA KOMPANIJA „LIANBO“ ZAINTRESOVANA ZA PROIZVODNjU U NOVOM SADU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milenko Malešev održali su danas radni sastanak sa predstavnicima Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 02.02.2023. godine u 07.00h do 03.02.2023. godine u 07.00h, rođeno je 14 beba. Dečaka 5 i devojčica 9. Čestitamo! Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 01.01.2023. godine u 07.00h do 02.02.2023. godine u 07.00h, rođeno je 23 bebe. Dečaka 17 i devojčica 6. Čestitamo! Čitaj više »

 

Dve akcije za dva cilja u našoj Toplani: “Otvorenim vratima, sa čepom do osmeha”

Komunalno preduzeće Novosadska Toplana, još jednom je ove godine OTVORILA svoja vrata, ali ovoga puta mališanima iz predškolske ustanove “Veverica”. Deca nikada do sada mlađa, a akcija “ČEPOM DO OSMEHA” nikada važnija. Tom prilikom razgovarali smo sa članicom organizacije I samog preduzeća Vesnom Otić.

klinci     kutija-1

Ona je rekla da su ovo do sada najmlađi posetioci naše Toplane, ali moguće i oni koji će prikupiti više znanja. Što mlađi krenu, to će stariji biti svesniji u ekološkom smislu.

klinci-1

Takđe je dodala, da je glavni cilj ove akcije “OTVORENA VRATA” i prikupljanje čepova u sklopu humanitarnog pokreta “ČEPOM DO OSMEHA”. Ono šta je ovim mališanima, jeste da u svom vrtiću sa svojim vaspitačima naprave što zanimljivije i kreativnije kutije, koje će biti postavljne u ovom preduzeću i služiti za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

klinci-2

Sam koncept akcije osmišljen je i ostvaren kao edukacija dece kroz što kreativniju priču i naravno događaje.

Da nismo pričali i sa decom, ne bismo ni mogli da prenesmo ovaj događaj na pravi način. Ono šta će oni pamtiti jesu velike cevi, šlemovi koje su im podelili radnici, pa su se vrlo brzo i lako uklopili sa celim ambijentom i naravno poklone.

klinci-3

Osim tih, da kažemo, slatkih stvari, mnogo šta su i naučili. Za sada, sa samo 5 godina, oni znaju da odgovore na pitanja: “Kako grejanje dolazi do njihovih radijatora, gde nastaje i kako. Ne smemo ni da pomislimo šta će biti za još koju godinu, ako su već sada tolikih stvari svesni.

Bravo za našu Toplanu, koja svakako nastavlja sa akcijama ovakvog tipa.

klinci-4    kutija-2

Izvor: RTI FM