VESELE VESTI IZ BETANIJE

VESELE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 29.11.2021. godine u 07.00h do 30.11.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 10 i devojčica 20. Čestitamo! Čitaj više »

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno – bačkog okruga “Sunce” organizuje humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom “Na krilima mašte”, gde će svi koji to žele moći da kupe različite predmete, Čitaj više »

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

Turizam u Novom Sadu se polako oporavlja. Tako bar pokazuju podaci. U Gradu kažu da će biti potrebno još vremena da se turizam vrati u stanje pre pandemije koronavirusa, ali će snažan Čitaj više »

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

Ako ste ljubitelj prirodnih jelki, “Gradsko zelenilo” je i ove godine obezbedilo prodaju jelki sa busenom na četiri lokacije u gradu. Rasadnik “Gradskog zelenila”, Mladena Leskovca 1. Tu jelku možete kupiti radnim Čitaj više »

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

“Parking servis” obaveštava da od 1. decembra počinje prodaja povlašćenih parking karata za stanare, za narednu godinu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, apeluju na korisnike da uplatu izvrše elektronskim putem – korišćenjem aplikacije ePPK, bez dolaska Čitaj više »

 

Dečija nedelja počinje

Dečija nedelјa biće održana od 3. do 10. oktobra pod sloganom “Neću da brigam – hoću da se igram”.

Cilj manifestacije je da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, te da se podigne kvalitet života mališana i podstakne pobolјšanje položaja dece u društvu, naveo je zamenik gradonačelnika Aleksandar Petrović.

Koordinatorka projekta Ljilјana Maširević je navela da je ovogodišnji promoter Dečije nedelјe atletičar Mihail Dudaš što je od izuzetnog značaja za svu decu jer je od malih nogu neophodno da razvijaju i neguju zdrave stilove života i ispravan sistem vrednosti.

“Kada je reč o programu ‘Dečije nedelјe’, trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne od kulturnih do sportskih. Tu su i sadržaji i programi za roditelјe, aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilјa u školama i kreativne radionice otvorenog tipa za naše najmlađe i mnoge druge. Predviđeni su i sadržaji za osobe sa invaliditetom u saradnji sa ŠOSO ‘Milan Petrović’. Družićemo se sa našim paraolimpijcima koji su ove godine osvojili brojne medalјe. Aktivnosti nisu skoncentrisane samo u centru, nego i na širem području grada, Veterniku i Futogu, a svi programi su besplatni”, rekla je Ljilјana Maširević.

Promoter “Dečije nedelјe” Mihail Dudaš je istakao da sport neguje prave vrednosti i usmerava decu na ispravan put.

“Danas deca mnogo vremena provode igrajući video igrice, a sve manje vremena provode na sportskim terenima, zato bih istakao posebno zadovolјstvo što se AK ‘Vojvodina’ uklјučio i učestvuje u ovoj manifestaciji”, rekao je Dudaš.

Program manifestacije možete da pogledate OVDE.

Izvor/aut: 021.rs Foto: 021.rs