VESELE VESTI IZ BETANIJE

VESELE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 29.11.2021. godine u 07.00h do 30.11.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 10 i devojčica 20. Čestitamo! Čitaj više »

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno – bačkog okruga “Sunce” organizuje humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom “Na krilima mašte”, gde će svi koji to žele moći da kupe različite predmete, Čitaj više »

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

Turizam u Novom Sadu se polako oporavlja. Tako bar pokazuju podaci. U Gradu kažu da će biti potrebno još vremena da se turizam vrati u stanje pre pandemije koronavirusa, ali će snažan Čitaj više »

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

Ako ste ljubitelj prirodnih jelki, “Gradsko zelenilo” je i ove godine obezbedilo prodaju jelki sa busenom na četiri lokacije u gradu. Rasadnik “Gradskog zelenila”, Mladena Leskovca 1. Tu jelku možete kupiti radnim Čitaj više »

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

“Parking servis” obaveštava da od 1. decembra počinje prodaja povlašćenih parking karata za stanare, za narednu godinu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, apeluju na korisnike da uplatu izvrše elektronskim putem – korišćenjem aplikacije ePPK, bez dolaska Čitaj više »

 

Čovek sa najdužom kosom na svetu

Čovek sa najdužom kosom na svetu se nije šišao čak 50 godina.

Tran Van Hej iz Vijetnama prestao je da se šiša kada se kao 25-godišnjak razboleo posle odlaska kod berberina. Neprijatno iskustvo je toliko uticalo na njega da je razvio fobiju od sečenja kose.

Pošto mu je kosa prirodno rasla odlučio je da je sklopi u jedan džinovski dred, ali to nije cela priča. Naime, pored toga što se nije šišao 50 godina, on nije ni prao kosu čak 11 godina! “Frizura” mu je sputavala rutinske životne radnje jer je težila preko 10 kilograma zboga čega je bio primoran i da prestane da radi, pa je kosu postavio kao glavni životni prioritet.

Posvetio se budizmu, a po savetu lokalnih monaha dobrovoljno pružao usluge kao “duhovni i telesni lekar”.

Iako je njegova kosa bila gotovo metar duža od Hu Satojeve, Tajlanđanina koji drži svetski rekord, Tran se nikada nije ni ponudio Ginisovoj komisiji. Preminuo je 2010. sa 79 godina i svoju kosu poneo u grob.

Izvor: Kurir.rs Foto: Kurir.rs