VESELE VESTI IZ BETANIJE

VESELE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 29.11.2021. godine u 07.00h do 30.11.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 10 i devojčica 20. Čestitamo! Čitaj više »

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno – bačkog okruga “Sunce” organizuje humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom “Na krilima mašte”, gde će svi koji to žele moći da kupe različite predmete, Čitaj više »

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

Turizam u Novom Sadu se polako oporavlja. Tako bar pokazuju podaci. U Gradu kažu da će biti potrebno još vremena da se turizam vrati u stanje pre pandemije koronavirusa, ali će snažan Čitaj više »

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

Ako ste ljubitelj prirodnih jelki, “Gradsko zelenilo” je i ove godine obezbedilo prodaju jelki sa busenom na četiri lokacije u gradu. Rasadnik “Gradskog zelenila”, Mladena Leskovca 1. Tu jelku možete kupiti radnim Čitaj više »

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

“Parking servis” obaveštava da od 1. decembra počinje prodaja povlašćenih parking karata za stanare, za narednu godinu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, apeluju na korisnike da uplatu izvrše elektronskim putem – korišćenjem aplikacije ePPK, bez dolaska Čitaj više »

 

Novosadski biciklana fest

Novosadski Biciklana fest održaće se u četvrtak, 22. septembra na brodu Cepelin.

Organizator, Novosadska biciklistička inicijativa, najavljuje drugačiji sadržaj od do sada viđenog, u vidu edukativnih sadržaja u kojima će učestvovati stručnjaci u svojim oblastima.

Posetioce od 12 do 15 časova očekuju Cikloberza, događaj namenjen razmeni delova bicikala, restauraciji dvotočkaša i predstavljanju različito dizajniranih bicikala.

Od 15 do 16:30 časova održaće se prezentacije “Psihologija + urbanizam” sa temama kako menjati saobraćajne navike, kao i “Dizajn za sve”, o uklanjanju barijera i dostupnosti grada svim građanima.

Prema rečima predsednika NSBI Marka Trifkovića, u 17 časova je zakazana vožnja gradom preko Mosta slobode, gde će se održati performans. Vožnju organizuje BK Fruškogorac, a počinje sa Trga slobode.

“Osvojićemo Most slobode, položiti bicikle i pokušati da pokažemo da taj most nije pristupačan i da postoje problemi i prepreke u biciklističkim vezama u gradu koje treba rešavati”, najavljuje Trifković.

Od 19 do 22 časa održaće se biciklistička revija, na kojoj posetioci na dvotočkašima izlažu svoj stil, sa mogućnošću da osvoje nagrade. Nakon revije, zakazana je zabava za sve posetioce.

Detalje o događaju pogledajte na Fejsbuk stranici.

Izvor: RTI FM Foto: www.onaportal.com