VESELE VESTI IZ BETANIJE

VESELE VESTI IZ BETANIJE

U periodu od 29.11.2021. godine u 07.00h do 30.11.2021. godine u 07.00h, rođeno je 22 beba. Dečaka 10 i devojčica 20. Čestitamo! Čitaj više »

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

“SUNCE” VAS POZIVA NA HUMANITARNU PRODAJNU IZLOŽBU

Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno – bačkog okruga “Sunce” organizuje humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom “Na krilima mašte”, gde će svi koji to žele moći da kupe različite predmete, Čitaj više »

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

LAGANI OPORAVAK TURIZMA U NOVOM SADU

Turizam u Novom Sadu se polako oporavlja. Tako bar pokazuju podaci. U Gradu kažu da će biti potrebno još vremena da se turizam vrati u stanje pre pandemije koronavirusa, ali će snažan Čitaj više »

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

OD KADA I GDE MOŽETE KUPITI JELKE SA BUSENOM

Ako ste ljubitelj prirodnih jelki, “Gradsko zelenilo” je i ove godine obezbedilo prodaju jelki sa busenom na četiri lokacije u gradu. Rasadnik “Gradskog zelenila”, Mladena Leskovca 1. Tu jelku možete kupiti radnim Čitaj više »

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

POČINjE PRODAJA POVLAŠĆENIH PARKING KARATA

“Parking servis” obaveštava da od 1. decembra počinje prodaja povlašćenih parking karata za stanare, za narednu godinu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, apeluju na korisnike da uplatu izvrše elektronskim putem – korišćenjem aplikacije ePPK, bez dolaska Čitaj više »

 

Izložba u sklopu projekta “STOP CITY”

 U četvrtak, 15. septembar 2016. u Ateljeu galerija „Dragan Kurucić“ na Petrovaradinskoj tvrđavi svečano će se otvoriti izložba u sklopu projekta “STOP CITY” i to u 19:00 časova.

 

1

Sama prezentacija projekta u vidu izložbe, odigraće se isto u četvrtak 15. septembra 2016. u multimedijalnom centru Akademije umetnosti – Đure Jakšića 7 od 14:00 do 18:00 časova.

2

Učesnici projekta su:

Nacionalna visoka škola za arhitekturu i pejzažnu arhitekturu u Bordou  (Francuska)

Visoka umetnička škola u Bordou (Francuska)

Politehnički univerzitet u Milanu – Fakultet za dizajn (Italija)

Fakultet tehničkih nauka, Departman za arhitekturu i urbanizam, Novi Sad (Srbija)

Akademija umetnosti Novi Sad (Srbija)

3

Međunarodni projekat univerzitetske saradnje pod nazivom “STOP CITY” realizovan je u periodu  od 5. do 15. septembra 2016. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ovogodišnja radionica, sa učešćem francuskih, italijanskih i srpskih studenata, jeste druga po redu i njena tema je grad Novi Sad. Nakon analize stanja nastale su umetničke intervencije kroz različite pristupe gradu: urbani dizan, pejzažna arhitektura, arhitektura, dizajn, scenografija i grafički dizajn.

Izvor: RTI FM