POLAGANJE  ISPITA ZA TAKSISTE

POLAGANJE ISPITA ZA TAKSISTE

  Komisija za polaganje ispita o poznavanju propisa kojima se uređuje taksi-prevoz i oblasti o poznavanju Grada Novog Sada obaveštava sve kandidate koji su podneli zahtev do 15. septembra, da će pismeni Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 27.09.2023. godine u 07,00h do 28.09.2023. godine u 07,00h, rođeno je 28 beba, dečaka 13 i devojčica 15. Čestitamo! Čitaj više »

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE POKLON-ZBIRKA DRAGIŠE BRAŠOVANA

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE POKLON-ZBIRKA DRAGIŠE BRAŠOVANA

  Svaki predmet Poklon-zbirke Dragiše Brašovana, pored svojih istorijsko-umetničkih karakteristika, čuva i deo priče o načinu života, potrebama i navikama čuvenog arhitekte. Neobične prvobitne namene, a posebno Brašovanove intervencije u enterijeru i Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 26.09.2023. godine u 07,00h do 27.09.2023. godine u 07,00h, rođeno je 24 bebe, dečaka 12 i devojčica 12. Čestitamo! Čitaj više »

KONCERT GRUPE KALEM SE POMERA NA 28. SEPTEMBAR!

KONCERT GRUPE KALEM SE POMERA NA 28. SEPTEMBAR!

Zbog proglašenja Dana žalosti u našoj zemlji, koncert grupe Kalem koji je trebalo da se održi sutra (27. septembra) u novosadskoj Sinagogi, pomera se za četvrtak 28. septembar, sa početkom u 20,00 Čitaj više »

 

SNP: Gala koncert za otvaranje 156. sezone

U Srpskom narodnom pozorištu 156. sezonu otvoriće svečani Gala koncert u saradnji sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, koji se izvodi na sceni “Jovan Đorđević”, u petak, 23. septembra.

Dirigent, Sajmon Robinson, gost iz Velike Britanije/ Slovenije, vodiće prvi deo koncerta koji izvode Vojvođanski simfoničari, a na programu su dela Zorana Mulića, Mendelsona, Šostakoviča.

Drugim delom koncerta dirigovaće Aleksandar Kojić, dirigent SNP-a, a na programu su operska dela kojima se obeležava 400 godina od smrti Vilijama Šekspira. Arije operskih ostvarenja Verdija, Gunoa i Bernštajna, čuvenih kompozitora koji su inspiraciju nalazili u Šekspirovim delima (Magbet, Otelo, Falstaf, Romeo i Julija), a izvode ih solisti Opere SNP-a: Svitlana Dekar – sopran, Darija Olajoš Čizmić – sopran, Jelena Končar – mecosopran, Igor Ksionžik – tenor, Branislav Cvijić – tenor, Nebojša Babić – bariton, Vasa Stajkić – bariton, Goran Krneta – bas i Nikola Kitanovski – tenor (kao gost iz Beograda).

Učestvuju Hor i Orkestar Opere SNP-a i Vojvođanski simfonijski orkestar. Hor priprema Vesna Kesić Krsmanović, koncertmajstori Vladimir Ćuković, Sergej Šapovalov.

Program će trajati oko 110 minuta s pauzom, a počinje u 20 časova.

Izvor: 021.rs