POLAGANJE  ISPITA ZA TAKSISTE

POLAGANJE ISPITA ZA TAKSISTE

  Komisija za polaganje ispita o poznavanju propisa kojima se uređuje taksi-prevoz i oblasti o poznavanju Grada Novog Sada obaveštava sve kandidate koji su podneli zahtev do 15. septembra, da će pismeni Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 27.09.2023. godine u 07,00h do 28.09.2023. godine u 07,00h, rođeno je 28 beba, dečaka 13 i devojčica 15. Čestitamo! Čitaj više »

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE POKLON-ZBIRKA DRAGIŠE BRAŠOVANA

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE POKLON-ZBIRKA DRAGIŠE BRAŠOVANA

  Svaki predmet Poklon-zbirke Dragiše Brašovana, pored svojih istorijsko-umetničkih karakteristika, čuva i deo priče o načinu života, potrebama i navikama čuvenog arhitekte. Neobične prvobitne namene, a posebno Brašovanove intervencije u enterijeru i Čitaj više »

SREĆNE VESTI

SREĆNE VESTI

U periodu od 26.09.2023. godine u 07,00h do 27.09.2023. godine u 07,00h, rođeno je 24 bebe, dečaka 12 i devojčica 12. Čestitamo! Čitaj više »

KONCERT GRUPE KALEM SE POMERA NA 28. SEPTEMBAR!

KONCERT GRUPE KALEM SE POMERA NA 28. SEPTEMBAR!

Zbog proglašenja Dana žalosti u našoj zemlji, koncert grupe Kalem koji je trebalo da se održi sutra (27. septembra) u novosadskoj Sinagogi, pomera se za četvrtak 28. septembar, sa početkom u 20,00 Čitaj više »

 

Prijateljstvo dva grada Norfolk/Norič- Novi Sad

Članovi Društva prijateljstva Norfolk/Norič – Novi Sad, predvođeni počasnim građanima Novog Sada, Piterom i Dajanom Bekli, posetili su danas Skupštinu Grada Novog Sada i sa predsednikom novosadske Skupštine Zdravkom Jelušićem razgovarali o dugogodišnjem prijateljstvu dva grada, aktuelnim projektima i budućoj saradnji.

Predsednik gradskog parlamenta poželeo je članovima Društva dobrodošlicu u “njihov Novi Sad”, istakavši da će gradska vlast, u okvirima svojih mogućnosti, podržati sve aktivnosti koje Društvo predloži.

– Svesni smo dugogodišnje uspešne saradnje iz oblasti kulture, ali ne smemo zaboraviti ni privrednu saradnju i učinićemo sve da veze dva grada i ljudi između njih, podignemo na još viši nivo – kazao je Jelušić.

U ime Društva prijateljstva, na prijemu i dobrodošlici zahvalio se Piter Bekli, poručivši da im je veoma drago što su “ponovo kod druge kuće”. Osvrnuvši se na dugogodišnju uspešnu saradnju, Bekli je kazao da je veoma dobro što institucije rade svoj posao, ali i da je lični kontakt veoma bitan.

Članovi Društva prijateljstva Norfolk/Norič – Novi Sad upoznali su predsednika Skupštine grada sa planovima tokom posete Novom Sadu, precizirajući da će obići Školu za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”, za koju je tradicionalno sakupljena pomoć, Muzičku školu “Isidor Bajić”, kako bi razgovarali o mogućnostima nastavka saradnje u okviru projekta “Trijorka”, a planirana je i poseta Crvenom krstu, za koji je ovoga puta prikupljeno 182 komada ručno štrikane odeće. Članovi Društva podsetili su i da se u januaru u engleskom gradu organizuje tradicionalni novogodišnji koncert, na kojem će i ove godine nastupati muzičari iz Novog Sada.

Izvor: RTI FM