Skip to main content

 

   Članica Gradskog veća za ekologiju, energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine Vanja Petković, danas je zajedno sa predstavnicima kompanije „Sekopak” d.o.o. Beograd i „Coca-Cola HBC” Srbija d.o.o. uručila nagrade Novosađinima koji su u prethodnom periodu ubacili najviše ambalažnog otpada u jedan od pet reciklomata u Gradu Novom Sadu.

-U cilju unapređenja sistema primarne selekcije ambalažnog otpada i podizanja svesti građana o značaju zaštite životne sredine Grad Novi Sad, u saradnji sa kompanijom „Sekopak” d.o.o. Beograd i JKP „Čistoća” Novi Sad, sprovodi projekat „Novi Sad pametno reciklira” i na ovaj način dodatno podstiče građane da učestvuju u primarnoj selekciji i steknu ekološke navike. Grad Novi Sad je ponosan na činjenicu da kompanije žele da se uključe i mi smo uvek otvoreni za saradnju, jer nam je zajednički cilj da svi naši građani žive u jednom čistom i lepom gradu – rekla je Vanja Petković.

Marketing menadžer „Sekopak” d.o.o. Beograd Milica Kuzmanov je rekla da su Novosađani do sada odložili čak 120 hiljada ambalažnih jedinica u reciklomate čime su pokazali visoku ekološku svest.
– Verujemo da su ih ove zanimljive nagrade motivisale da koriste reciklomat, a ovog meseca kompanija „Coca-Cola HBC” najvrednijim i najodgovornijim Novosađanima poklanja bicikl, bluetooth zvučnike i slušalice, a ova kompanija će nastaviti da nagrađuje i narednog meseca, kada će glavna nagrada biti lap top – izjavila je Kuzamnov i dodala da će do kraja godine u Novom Sadu biti postavljen još jedan reciklomat.

Novosađanin Bogdan Bekčić koji je reciklirajući sakupio najviše bodova za ubačenu ambalažu i osvojio bicikl je rekao da je ovaj uspeh ostvario tako što je animirao svoje prijatelje i tek kada je obratio pažnju na plastiku postao je svestan u kojoj meri nas ona okružuje.
Predstavnik „Coca-Cola HBC” Srbija d.o.o. Nenad Veličković je rekao da se ova kompanija obavezala da će do 2030. godine za svaku bocu koju stavi na tržite omogućiti njeno pravilno sakupljanje, odnosno recikliranje.

Najvredniji recikleri osvojili su nagrade koje su obezbedili „Coca-Cola HBC” Srbija d.o.o, SPC „Vojvodina” Novi Sad, „Sekopak” d.o.o. Beograd, Gradska uprava za kulturu i Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Podsećamo da se reciklomati nalaze na Beogradskom keju – kod nekadašnje prodavnice „KEJ SHOP”, na Trgu slobode – kod „Apolo centra”, u Ulici Žarka Zrenjanina 2 – ispred Skupštine Grada Novog Sada, u Kineskoj četvrti – kod Fabrike, kao i Bulevaru despota Stefana, kod glavnog ulaza na plažu „Štrand”.

Leave a Reply