COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

Na Klinici za infеktivnе bolеsti Kliničkog cеntra Vojvodinе (KCV) trеnutno sе lеči 20 pacijеnata kod kojih jе potvrđеno da su obolеli od virusa COVID-19, potvrdila jе jutros pomoćnica pokrajinskog sеkrеtara za zdravstvo Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

Žena stara 60 godina iz Niša preminula je od korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. To je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji. On je za RTS naveo da Čitaj više »

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

Vlada Srbije saopštila je da međunarodne organizacije, fizička i pravna lica mogu uplatiti donacije za pomoć u borbi protiv epidemije bolesti Kovid-19, u dinarima ili devizama. Međunarodne organizacije mogu uplatiti donacije u Čitaj više »

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt-centar “Kovid-19” na broju 19819. Pozivanjem tog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj Čitaj više »

 

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS i ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Oboje su bili na respiratoru .


U Vojvodini je do juče i zvaničnog izveštaja u 15 časova zabeležen 41 slučaj koronavirusa, od toga 22 na teritoriji Grada Novog Sada, izjavio je za RTV Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. On je istakao da je Novi Sad, posle Beograda, Niša i Valjeva, potencijalno najugroženiji grad, te da to znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu, kao i da ćemo prebroditi sva iskušenja, ako se budemo pridržavali svih propisanih mera. 


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su hale novosadskog sajma za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, a koji imaju blažu kliničku sliku, očišćene i dezinfikovane. Vučević je za TV Prva rekao da sada treba da počne instalacija kreveta, toaleta, tuš kabina, paravana, prostora za mediicnsko osoblje.


Maske su stigle i ima ih u svim apotekama, a u prva 24 sata od uspostavljanja jedinstvenog Kontakt centra za prijavljivanje svih zloupotreba u doba korona virusa primljeno je više od 160 predstavki građana, a najveći broj pritužbi odnosio se na podizanje cena osnovnih životnih namirnica i medicinskih sredstava.To je u uključenju za TV Prva rekao šef jedinice za reformu inspekcije pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Dragan Pušara. Predstavke građani i privreda mogu uputiti inspekciji preko sajta inspektor. gov.rs


Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju obolelih od korona virusa u Srbiji. „Ako izdržimo naredne dve nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do jednog znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve“, rekao je Tiodorvić za „Blic“. 


Odmaralište „Letenka“ na Fruškoj gori prilagođeno je da bude prihvatni centar sa 224 mesta za smeštaj državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva, gde će da provedu propisani karantinski period. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su u Prihvatnom centru Letenka, Pokrajina zajedno sa Ministarstvom odbrane za veoma kratko vreme uspela da taj objekat paviljonskog tipa prilagodi za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.