COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

Na Klinici za infеktivnе bolеsti Kliničkog cеntra Vojvodinе (KCV) trеnutno sе lеči 20 pacijеnata kod kojih jе potvrđеno da su obolеli od virusa COVID-19, potvrdila jе jutros pomoćnica pokrajinskog sеkrеtara za zdravstvo Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

Žena stara 60 godina iz Niša preminula je od korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. To je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji. On je za RTS naveo da Čitaj više »

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

Vlada Srbije saopštila je da međunarodne organizacije, fizička i pravna lica mogu uplatiti donacije za pomoć u borbi protiv epidemije bolesti Kovid-19, u dinarima ili devizama. Međunarodne organizacije mogu uplatiti donacije u Čitaj više »

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt-centar “Kovid-19” na broju 19819. Pozivanjem tog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj Čitaj više »

 

KOVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 23.03. DO 10 ČASOVA

U 192 zemlje i teritorije širom sveta, od ukupno 195, korona virusom do danas je zaraženo ukupno 339.234 ljudi, a 14.703 osobe su preminule. Do sada se oporavilo 99.014 ljudi, uglavnom u Kini, gde je izlečeno 81.093 osoba.
U Italiji se stepen smrtnosti povećao na devet odsto, što je znatno više nego u Kini, gde je 3,8 odsto. Francuski parlament je doneo odluku da se u toj zemlji, u periodu od naredna dva meseca, uvede sanitarno vanredno stanje kako bi se usporilo širenje korona virusa, čime se daje mogućnost da Vlada odvojenim dekretom uvede mere vanrednog stanja. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izjavio je da planira da potpuno izoluje taj veliki grad, kako bi sprečio širenje virusa. U Rusiji je do sada registrovano 367 zaraženih i jedan smrtni slučaj. Broj osoba inficiranih u Austriji dostigao je jutros 3.611, a od početka epidemije preminulo je 16 osoba, dok je devet izlečeno. U Nemačkoj se broj zaraženih popeo na 22.672, a 86 je umrlo. U protekla 24 sata broj zaraženih virusom korona u Mađarskoj povećao se za 36, tako da ukupno ima 167 potvrđenih slučajeva. U Hrvatskoj je od nedelje u 16 sati registrovano 52 novih zaraženih korona virusom, što je ukupno 306.

U Srbji je ukupno 222 osobe za osobe zaraženo korona virusom, a dve su preminule. Nove informacije o broju zaraženih biće objavljene u 15 časova. Jedanaest pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV), što je za dva više u odnosu na poslednji izveštaj pre 24 sata. Dva pacijenta su na respiratorima i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.

Kineski lekari koji su došli u Srbiju neumorno rade da bi se upoznali sa situacijom i do kraja dana očekuje se njihov prvi predlog šta treba da se uradi u sprečavanju širenja korona virusa, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Oni će se u 17 sati sastati sa predsednikom I premijerkom Srbije, nakon čega se očekuje obraćanje za javnost.

Za vreme vanrednog stanja maloprodajna cena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira RFZO može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om, a krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od 10. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da očekuje da se kvasac, čija je proizvodnja počela juče, može isporučiti trgovinskim lancima narednih dana, kao i da će predložiti Ministarstvu trgovine da se zabrani izvoz kvasca dok se ne snabdu sve trgovine.

Za prolećnu setvu planirano je da se zaseje dva miliona hektara, što je ogroman posao, koji zahteva da se poljoprivrednim proizvođačima omogući sloboda kretanja između 5.00 i 20.00 časova, izjavila je danas Sunčica Savović iz Udruženja Žita Srbije. Savović je za RTS kazala da uz rezerve pšenice, sa postojećim imamo dovoljno brašna za godinu dana, što je slučaj i sa kukuruzom.