COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

Na Klinici za infеktivnе bolеsti Kliničkog cеntra Vojvodinе (KCV) trеnutno sе lеči 20 pacijеnata kod kojih jе potvrđеno da su obolеli od virusa COVID-19, potvrdila jе jutros pomoćnica pokrajinskog sеkrеtara za zdravstvo Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

Žena stara 60 godina iz Niša preminula je od korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. To je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji. On je za RTS naveo da Čitaj više »

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

Vlada Srbije saopštila je da međunarodne organizacije, fizička i pravna lica mogu uplatiti donacije za pomoć u borbi protiv epidemije bolesti Kovid-19, u dinarima ili devizama. Međunarodne organizacije mogu uplatiti donacije u Čitaj više »

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt-centar “Kovid-19” na broju 19819. Pozivanjem tog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj Čitaj više »

 

COVID 19 INFO – 20.MART DO 10 ČASOVA

U poslednja 24 časa, prema podacima koje je ovog jutra objavio Worldometar, broj zaraženih u svetu od korona virusa povećao se za 1.028, a umrlo je dvadeset osoba, tako da je ukupan broj bolesnih 245.922, a broj umrlih 10.048. Od juče, u Kini je umrlo troje od posledica zaraze virusom COVID-19, registrovano je 39 novih slučajeva, dok se oporavilo 730. U SAD registrovano je 577 novih slučajeva, ukupno zaraženih je 14.266, a za poslednja 24 sata umrlo je desetoro pacijenata (ukupno 217). U Austriji se nastavlja trend značajnog rasta broja inficiranih i jutros je dostigao 2.203 osoba pozitivno testiranih na koronavirus, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. U Nemačkoj je trenutno, prema jutrošnjim podacima nadležnih vlasti, 15.262 osobe inficirano korona virusom. Od pojave korona virusa u Nemačkoj preminulo je 47 osoba, a 113 je izlečeno. U Južnoj Koreji zabeleženo je 87 novih slučajeva, ukupno inficiranih korona virusom je 8.652, troje je umrlo tokom 24 sata, ukupno umrlih 94. Australija ima 59 novih slučajeva, Tajland 50, Meksiko 46, Kolumbija i Japan po 20, Urugvaj 15, Austrija ima 17 novih slučajeva, Mađarska i Honduras po 12, Novi Zeland 11, Brazil sedam, Šri Lanka šest, Kazahstan pet, Gruzija tri Kostarika dva…

U Srbiji je registrovano još 15 osoba koje su zaražene korona virusom, tako da je ukupno 118 potvrđenih slučajeva COVID – 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 18 sati, do 8 časova jutros, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus. Dva pacijenta iz Niša koja su bila zaražena korona virusom pušteni su iz bolnice jer su posle testova bili negativni na taj virus. Oni treba da ostanu kod kuće narednih 14 dana.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao za RTS da je druga noć zabrane kretanja u Srbiji protekla relativno mirno i zahvalio se se svima koji su shvatili koliko je važno da budu ozbiljni i odgovorni. Naveo je da je uhapšeno ukupno 154 lica zbog kršenja mera Vlade. Pojasnio je da su se uhapšeni našli van svojih domaćinstava u periodu od 20 do pet časova ujuturu, a da nisu imali odobrenja. Takođe, do jutros u osam časova 66 osoba je sprovedeno u karantin u Moroviću.

Za prvih pet osoba koje su prekršile meru obavezne samoizolacije određen je pritvor, rečeno je večeras Tanjugu u pravosudnim organima. Kako je navedeno, četiri osobe su iz Zaječara i one su upućene u poseban smeštaj namenjen tim licima u Pirotu, dok je jedna osoba iz Šapca i ona je upućena u poseban objekat u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koje nalaze u Vršcu.

Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se po drugacijem rspordu nego do sada. Osnovci od 1. do 4. razreda nastavne časove mogu pratiti od 8.00 do 14.45 na televizijskom kanalu RTS 2, a đaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti (takođe od 8.00 časova) na televizijskom kanalu RTS 3. U poslepodnevnim časovima, od ponedeljka će radnim danima (nakon nastave za osmake) od 15.30 do 20.00 sati biti emitovana predavanja iz opšteobrazovnih predmeta za srednjoškolce. Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja je dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, i na sajtu RTS-a, u programskoj šemi televizijskih kanala RTS2 i RTS3.

Širenje netačnih vesti i unošenje panike u novonastalim okolnostima pojave korona virusa je nepotrebno, kontraproduktivno i najvažnije je da građani slušaju savete lekara i informacije nadležnih i budu samodiscilinovani, izjavio je danas Zaštitnik građana Zoran Pašalić. On je istakao da je ta institucija prethodnih dana upozoravala da društvene mreže mogu da budu kontraproduktivne u određenim situacijama .