“MOJA EKIPA”  FILM MLADIH NOVOSAĐANA (video)

“MOJA EKIPA” FILM MLADIH NOVOSAĐANA (video)

Mladi Novog Sada snimili su film “Moja ekipa”. Iza ovog projekta stoji čak sedam umetničkih sekcija, u okviru projekta „Art Kvart – Start! 2019“, koje su se održale u šest delova Novog Čitaj više »

JOVANČA NA DASKAMA SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA

JOVANČA NA DASKAMA SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA

Predstava „Jovanča na putu oko sveta“ prema delu „Put oko sveta“ Branislava Nušića, premijerno će biti izvedena u petak, 21. februara na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Nušićev „Put oko sveta“ Čitaj više »

IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA U SPOMEN ZBIRCI PAVLA BELjANSKOG

IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA U SPOMEN ZBIRCI PAVLA BELjANSKOG

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u subotu, 22. februara u 11 časova biće otvorena izložba dečjih radova pod nazivom Milica Zorić: vezilja snova. Radovi su nastali kao rezultat istoimenog programa održanog prethodne godine Čitaj više »

NOVAK IGRAO TENIS SA KLINCIMA IZ KOMŠILUKA

NOVAK IGRAO TENIS SA KLINCIMA IZ KOMŠILUKA

Novak Đoković je još jednom pokazao da je veliki šampion, ali i ne samo to već mnogo više od toga. Posle osvajanja Australian Opena, vratio se u Beograd na kraći odmor a Čitaj više »

PAMET NIJE PRESUDNA  ZA USPEH NA POSLOVNOM PLANU

PAMET NIJE PRESUDNA ZA USPEH NA POSLOVNOM PLANU

Ekonomista i dobitnik Nobelove nagrade James Heckman je u svojim istraživanjima otkrio da većina ljudi smatra kako je inteligencija veoma važna da biste se obogatili, odnosno da je ona faktor koji utiče Čitaj više »

 

UKRAO SANITETSKO VOZILO DA NE BI PLATIO TAKSI DO KUĆE

Medicinski radnik Ijan Benet iz Velike Britanije ukrao je kola hitne pomoći jer nije hteo pijan taksijem da se vraća kući. On je iz telefonske govornice zvao Hitnu pomoć kada se vraćao iz bara, tvrdeći da neko ima srčani udar. Kada su medicinski radnici stigli na mesto koje im je rekao, kolega sa kojim je pio pretvao se da ima infarkt. On je iskoristio trenutak, uvukao se u vozilo i odvezao ga 27 kilometara iz Čester sitija do Rankorna i ostavio ga kraj puta. Policija je vozilo našla korišćenjem kamera i satelitske navigacije, a zatim utvrdila da je Benet, koji je 18 godina bio zaposlen u ambulatnoj službi, odgovoran za krađu i uhapsila ga. Osuđen je na 18 meseci zatvora zbog lažnog pozvanja Hitne pomoći, krađe vozila I vožnje u pijanom stanju. Njemu je ranije oduzeta vozačka dozvola zbog konzumiranja alkohola, a sud mu je naložio da mora da plati 3.000 funti (oko 3.500 evra) kazne zbog štete na vozilu Hitne pomoći. Takođe, nekadašnji medicinski radnik je otac četvoro dece, a njegov advokat rekao je da je zbog ovog događaja veliku štetu pretrpeo njegov brak.