NA ŠTANDU NOVOG SADA U BEOGRADU NA SAJMU TURIZMA

NA ŠTANDU NOVOG SADA U BEOGRADU NA SAJMU TURIZMA

Tokom  Sajma turizma u Beogradu, na štandu TONSa, održan je veliki broj  sastanaka sa predstavnicima inostranih turoperatora, koji su pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu grada i okoline. Najveći broj zainteresovanih turoperatora dolazi Čitaj više »

“DOG ŠOU” I LEGENDARNI UGOSTITELjI NA ZAVRŠNICI FESTIVALA LJUBAVI

“DOG ŠOU” I LEGENDARNI UGOSTITELjI NA ZAVRŠNICI FESTIVALA LJUBAVI

Ove godine, na “Festivalu ljubavi” na Trgu slobode, subota, 22. februara, od 15 časova, biće vreme za kućne ljubimce, tačnije pse.  Oni će tada prošetati sa svojim vlasnicima pred publikom i žirijem Čitaj više »

POSLODAVCI, PRIJAVITE SE ZA UČEŠĆE NA SAJMU ZAPOŠLjAVANjA

POSLODAVCI, PRIJAVITE SE ZA UČEŠĆE NA SAJMU ZAPOŠLjAVANjA

Sajam zapošljavanja, koji organizuju Grad i Nacionalna služba za zapošljavanje, biće održan 4. marta, u holu Master centra i namenjen je kako poslodavcima, tako i nezaposlenima na evidenciji biroa.Svoje učešće na Sajmu Čitaj više »

VOŠA OBEZBEĐUJE KARTE I PPREVOZ NA DERBI SA ZVEZDOM

VOŠA OBEZBEĐUJE KARTE I PPREVOZ NA DERBI SA ZVEZDOM

Fudbalski klub Vojvodina obezbediće ulaznice i besplatan prevoz za sve navijače koji žele da prisustvuju derbi utakmici protiv Crvene zvezde, u subotu, 22. februara.Svi koji žele da budu na utakmici protiv Crvene Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

„Novosadska toplana“ obaveštava da danas, od 12 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Koste Racina ispred broja 15, nema tople potrošne vode  u sledećim ulicama: – Dr Svetislava Kasapinovića Čitaj više »

 

VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

Večeras je u Dunavskom parku u Novom Sadu uz vatromet i svirku zatvorena četvrta menifestacija „Ledena šuma“ koja je ove sezone održana u periodu od 06. decembra do 19.januara. Na programu zatvaranja, posetioci su imali priliku da uživaju u muzičkom nastupu novosadskog sastava „Milaćopezo“, izložbi fotografija „Život u boji“ fotografkinje Tijane Henn a ljubitelji klizanja su poslednji put u ovoj sezoni klizali na jedinstveno uređenom otvorenom klizalištu u regionu.

Tokom 45 dana trajanja „Ledena šuma“ je ove sezone okupila više od 47 hiljada posetilaca, što predstavlja dosadašnji rekord u registrovanom broju poseta. U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 35 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim, kulturnim i edukativnim sadržajima. Neki od njih su: Vojvođanski bluz bend, Duo Nomadico, Old Time Disco Gang, Haos animatori, Srđan Olman, pozorišna trupa „Vragolani“, mađioničar Volare, Branimir Rosić, brojni dečiji horski i inkluzivni muzički sastavi i mnogi drugi. Prateći program manifestacije, koji je bio upriličen u saleti Dunavskog parka, zastupio je i izložbe mladih novosadskih fotografkinja Nine Poleksić, Jovane Rikalo i Tijane Henn.

U toku ove sezone, u prazničnom periodu je za najmlađe sugrađane i posetioce Novog Sada, organizovan i tradicionalni doček Dečije Nove godine kada je uz gradski novogodišnji maskenbal i kulturno-zabavni program, iz Dunavskog parka pušteno oko hiljadu balona dečijih želja.

U okviru programa društvene odgovornosti „Ledena šuma“ je i ove sezone pojedine programske sadržaje i prihode od iznajmljivanja klizaljki usmerila na  humanitarne akcije. Materijalna sredstva su prikupljena za troškove lečenja Koste Petkovića, šestogodišnjeg dečaka obolelog od leukemije, koji je zahvaljujući učešću i drugih organizacija, udruženja i pojedinaca iz Novog Sada, sa svojom porodicom uspešno otputovao u Italiju na dalji proces lečenja.

Takođe, u susret novogodišnjim praznicima, u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, organizovana je i akcija „Slatkiš za mog drugara“  u okviru koje su prikupljeni prilozi za zdravstveno i socijalno ugroženu decu iz Novog Sada i okoline. Ustanove kojima su Poklon paketići bili namenjeni su prihvatilište za decu „Sigurna dečija kuća“,  onkološko odeljenje u Dečijoj bolnici, Udruženje osoba sa invaliditetom „Ljubav, vera, nada“ i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

 

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4 000 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom.