COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

Danas do 15 sati registrovano je još 219 novih slučajeva virusa korona u Srbiji, ukupno 2.666, dok su još cetriri osobe preminule, ukupno 65, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.  Ona je Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

Skoro 80.000 ljudi preminulo je od posledica korona virusa u svetu, tačnije, kako se navodi na sajtu Worldometers, 79.152 osobe. Prema podacima sa sajta, korona virusom u svetu je zaraženo 1.391.154 ljudi, Čitaj više »

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ obaveštava da u sredu, 8. aprila od 08.30 sati, zbog radova na etažiranju vrelovoda u delu Ulice Marka Miljanova, neće biti grejanja u sledećim ulicama: – Marka Miljanova 8-24; – Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, povodom Svetskog dana zdravlja, još jednom ukazao na važnost očuvanja zdravlja i ulogu zdravstvenih radnika, posebno u vreme borbe protiv virusa korona I istakao da su lekari Čitaj više »

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ nastavlja da promoviše kulturu kao način života na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, kao i na stranicama Kulturnih stanica. Različiti programski sadržaji, koji će biti online Čitaj više »

 

VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

Večeras je u Dunavskom parku u Novom Sadu uz vatromet i svirku zatvorena četvrta menifestacija „Ledena šuma“ koja je ove sezone održana u periodu od 06. decembra do 19.januara. Na programu zatvaranja, posetioci su imali priliku da uživaju u muzičkom nastupu novosadskog sastava „Milaćopezo“, izložbi fotografija „Život u boji“ fotografkinje Tijane Henn a ljubitelji klizanja su poslednji put u ovoj sezoni klizali na jedinstveno uređenom otvorenom klizalištu u regionu.

Tokom 45 dana trajanja „Ledena šuma“ je ove sezone okupila više od 47 hiljada posetilaca, što predstavlja dosadašnji rekord u registrovanom broju poseta. U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 35 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim, kulturnim i edukativnim sadržajima. Neki od njih su: Vojvođanski bluz bend, Duo Nomadico, Old Time Disco Gang, Haos animatori, Srđan Olman, pozorišna trupa „Vragolani“, mađioničar Volare, Branimir Rosić, brojni dečiji horski i inkluzivni muzički sastavi i mnogi drugi. Prateći program manifestacije, koji je bio upriličen u saleti Dunavskog parka, zastupio je i izložbe mladih novosadskih fotografkinja Nine Poleksić, Jovane Rikalo i Tijane Henn.

U toku ove sezone, u prazničnom periodu je za najmlađe sugrađane i posetioce Novog Sada, organizovan i tradicionalni doček Dečije Nove godine kada je uz gradski novogodišnji maskenbal i kulturno-zabavni program, iz Dunavskog parka pušteno oko hiljadu balona dečijih želja.

U okviru programa društvene odgovornosti „Ledena šuma“ je i ove sezone pojedine programske sadržaje i prihode od iznajmljivanja klizaljki usmerila na  humanitarne akcije. Materijalna sredstva su prikupljena za troškove lečenja Koste Petkovića, šestogodišnjeg dečaka obolelog od leukemije, koji je zahvaljujući učešću i drugih organizacija, udruženja i pojedinaca iz Novog Sada, sa svojom porodicom uspešno otputovao u Italiju na dalji proces lečenja.

Takođe, u susret novogodišnjim praznicima, u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, organizovana je i akcija „Slatkiš za mog drugara“  u okviru koje su prikupljeni prilozi za zdravstveno i socijalno ugroženu decu iz Novog Sada i okoline. Ustanove kojima su Poklon paketići bili namenjeni su prihvatilište za decu „Sigurna dečija kuća“,  onkološko odeljenje u Dečijoj bolnici, Udruženje osoba sa invaliditetom „Ljubav, vera, nada“ i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

 

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4 000 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom.