OTVOREN NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK U NOVOM SADU

OTVOREN NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK U NOVOM SADU

U Novom Sadu je otvoren Naučno-tehnološki park, namenjen Fakultetu tehničkih nauka. U pitanju je zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada i FTN-a, vredan 26 miliona Čitaj više »

“RAT I HUMOR” U MUZEJU VOJVODINE

“RAT I HUMOR” U MUZEJU VOJVODINE

Izložba „Rat i humor 1914-1918“ biće otvorena u četvrtak, 30. januara u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35. U pitanju je postavka Instituta za istoriju oglašavanja iz Beograda, autora Vladimira Čeha i prof. Čitaj više »

POČINJE GREENIT 02 – PREDLOŽITE VRTIĆ KOME TREBA ZELENILA

POČINJE GREENIT 02 – PREDLOŽITE VRTIĆ KOME TREBA ZELENILA

Projekkat GreenIT 02 biće realizovan i ove godine. Cilj je, kao I prošle, ozelenjavanje dečijih vrtića u NovomSadu, a iza svega stoje kompanija Vega IT Sourcing i udruženje Eko kurir. Prva faza Čitaj više »

TURIZAM U NOVOM SADU U BROJKAMA

TURIZAM U NOVOM SADU U BROJKAMA

Najnovija istraživanja koja su sprovedena na teritoriji Novog Sada, a koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno Čitaj više »

DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića naspram broja 6, nema grejanja u sledećim ulicama: – Vuka Karadžića 6-10; – Čitaj više »

 

POLAGAO VOZAČKI UMESTO SVOJE MAJKE (video)

Jedan čovek iz Brazila, uhapšen je zato što je, obučen kao njegova majka koja ima 60 godina, želeo da polaže vozački ispit umesto nje. Marija Skijave, iz Porto Velja, tri puta je „pala“ na vozačkom ispitu, i onda je njen sin stvari „uzeo u svoje ruke“. Marijin 43-godišnji sin, obukao je žensku garderobu i otišao na polaganje vozačkog ispita, lažno se predstavljajući kao njegova majka. Smatrao je da će ispit konačno položiti iz četvrtog puta. Na lice je naneo kompletnu šminku, nokte je nalakirao crvenim lakom, obukao bluzu cvetnog dezena i dugu suknju, a kosu isfenirao, napravivši opuštenu žensku frizuru. Mislio je na svaki detalj. Tokom polaganja, umalo nije uspešno prevario članove komisije. Ipak, tokom ispita, zatražili su mu ličnu kartu, pošto im je „nešto bilo sumnjivo“. Kako su članovi komisije rekli, najviše im je „bio čudan dubok glas i velike šake za jednu ženu“.Kada su utvrdila da je reč o lažnom predstavljanju, pozvali su policiju.

Uprkos tome što je „dobri sin“ uhapšen, njegovi napori su na društvenim mrežama okarakterisani kao plemenit gest, i korak načinjen iz ljubavi, uz komentare onih koji su naveli da bi „isto učinili za svoju majku“. Drugi su, međutim, osudili njegove postupke, navodeći rizike koje bi na putu predstavljao vozač koji je tri puta pao na ispitu. Skijave se suočava s optužbama za lažno predstavljanje i pokušaj obmane državnih službenika. Dok traje istraga, iz pritvora je pušten uz kauciju.