DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića naspram broja 6, nema grejanja u sledećim ulicama: – Vuka Karadžića 6-10; – Čitaj više »

DECA SA KOSOVA I METOHIJE PONOVO U POSETI NOVOM SADU

DECA SA KOSOVA I METOHIJE PONOVO U POSETI NOVOM SADU

U okviru projekta „Svim srcem za osmeh deteta“, više od 40 osnovaca sa Kosova i Metohije boravi u Novom Sadu, upoznajući se sa gradom, njegovom kulturom i stvarajući nova prijateljstva. Ove godine Čitaj više »

ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE – JEDANAESTI PUT

ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE – JEDANAESTI PUT

Šesnaest institucija, organizacija i preduzeća, pridružili su se projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Oni će uz  škole i predškolske ustanove, raditi na podizanju svesti prema životnoj sredini i energetskoj Čitaj više »

U BANOŠTORU PRIMEĆENA NOVA VRSTA PTICE

U BANOŠTORU PRIMEĆENA NOVA VRSTA PTICE

U poslednjih 200 godina, koliko se prate divlje ptice na području Srbije, pouzdano su zabeležene i dokumentovane 362 vrste, pokazuju podaci Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Istraživači ovog Društva su Čitaj više »

NAUČNO “ZAKUCAVANjE” U ČETVRTAK U SVILARI

NAUČNO “ZAKUCAVANjE” U ČETVRTAK U SVILARI

Program „ScienceSlam“ održaće se u četvrtak, 30. januara u Kulturnom centru Svilara I tada će naučnici sa PMF-a će na zanimljiv i razumljiv način govoriti o savremenim naučnim izazovima, a publika će Čitaj više »

 

POPIJEŠ KAFU, PA POJEDEŠ ŠOLjU

Putnici Er Nju Zelanda uskoro će moći da jedu šoljice svojih kafa, ako uspe projekat te avio kompanije. Er Nju Zeland, koji posluži svojim putnicima osam miliona šolja kafe svake godine, rekao je da radi s novozelandskom kompanijom Tvajs na izradi šolja s ukusom vanile od kolačića „biscotti“. Postojeće šoljice za kafu te kompanije biorazgradive, ali je konačni cilj ukloniti ih sa otpada. Za sada su veliki hit za kupce koji su ih probali, a prouvođači se nadaju da će jestive čase imati veliku ulogu u dokazivanju da se mogu omogućiti ekološki prihvatljivi načini pakovanja. Šoljice trenutno ručno izrađuju otac i sin, Džejmi i Stiven Kašmor. Trenutno šoljice sadrže jaja i gluten, ali se radi na izradi bezglutenske varijante. Projekat Er Nju Zelanda još uvek je u probnoj fazi, pa je namera da se kreira dugoročno održiv proizvod.