LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

I ove godine posetioci će moći da uživaju u mnoštvu besplatnih sadržaja na manifestacija „Ledena šuma”, a prva sedmica održavanja je u znaku OPENS-a 2019. Posetioci će do 15. decembra moći da Čitaj više »

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „Jedan Božić, dva datuma“ i koncert održaće se u četvrtak, 12. decembra u 18 sati u Galeriji Matice srpske. Predavanje drže Dušanka Marković i Vesna Vider. Potom će uslediti koncert na Čitaj više »

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

Udruženje „Dunavska sonata“ održaće u petak, 13. decembra, završni koncert u 2019. godini u čekaonici Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu na Bulevaru Jaše Tomića 6. Koncert će početi u 13 časova, Čitaj više »

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

Aukcija umetničkih dela pod nazivom „Umetnost je humanost – humanost je ljubav“ održaće se u petak, 13. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg, u Antona Čehova 4. Aukciju organizuju Udruženje građana „Sreća“ i Čitaj više »

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

Međunarodna izložba sitnih životinja biće održana predstojećeg vikenda, 14. i 15. decembra, u Hali “Master“ Novosadskog sajma. Očekuje se velik broj izlagača golubova, kunića, ukrasne živine, akvaristike kao i opreme. Svečano otvaranje Čitaj više »

 

NOVI POZIV ZA UMETNIKE – NOVI SAD „MESTO SUSRETA“

Novi poziv za lokalne umetnike otvara tim Kulturforuma u saradnji sa „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ gde im se pruža prilika da sa svojim savremenim i autentičnim radovima postanu deo deseteGrupne prodajne izložbe malog formata „Susret“, inspirisane godinom kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Konkurs je otvoren do 7. decembra, a mejl adresa za prijavu je kulturforum.odkr@gmail.comSlogan „Susreti“ dolazi od ideje da će upravo Novi Sad te 2021. godine biti mesto fokusa evropske kulture, te susreta domaćih i međunarodnih umetnika i aktera u kulturi, zbog čega i umetnici koji se odluče da učestvuju treba, u svojim radovima, da se fokusirajuna raznovrsne oblike„susreta“.

„Priključujući se energiji nastupajućih događaja od evropskog značaja, koji će se u narednim godinama odigrati u Novom Sadu, nastojimo da ova izložba bude susret domaćih likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, sa velikom kulturnom manifestacijom, kakva evropska prestonica kulture jeste, ali i sa širokom publikom, i posebno, lokalnom zajednicom kojoj se KS Eđšeg obraća“ navodi u tim Kulturforuma.

Izložba će biti realizovana od 16. do 29. decembra u kulturnoj stanici Eđšeg.

Temom„susreta” Kulturforum, zajedno sa umetnicima, nastoji da reaguje na pitanja budućih umetničkih i kulturnih prespektiva u zemlji i regionu. Kada se umetnik nađe pred izazovom savremenog stvaralaštava, pred publikom, a publika pred delima.

Informacije o uslovima za prijavljivanje na konkurs možete pronaći na facebook stranici: https://www.facebook.com/kulturforum.odkr/?tn-str=k*F

Kulturforum ODKR od 2014.  periodično priređuje Grupnu prodajnu izložbu malog formata kao svojevrsni pregled i promociju domaće scene likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, te program za razvoj publike i tržišta umetnosti.