LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

I ove godine posetioci će moći da uživaju u mnoštvu besplatnih sadržaja na manifestacija „Ledena šuma”, a prva sedmica održavanja je u znaku OPENS-a 2019. Posetioci će do 15. decembra moći da Čitaj više »

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „Jedan Božić, dva datuma“ i koncert održaće se u četvrtak, 12. decembra u 18 sati u Galeriji Matice srpske. Predavanje drže Dušanka Marković i Vesna Vider. Potom će uslediti koncert na Čitaj više »

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

Udruženje „Dunavska sonata“ održaće u petak, 13. decembra, završni koncert u 2019. godini u čekaonici Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu na Bulevaru Jaše Tomića 6. Koncert će početi u 13 časova, Čitaj više »

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

Aukcija umetničkih dela pod nazivom „Umetnost je humanost – humanost je ljubav“ održaće se u petak, 13. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg, u Antona Čehova 4. Aukciju organizuju Udruženje građana „Sreća“ i Čitaj više »

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

Međunarodna izložba sitnih životinja biće održana predstojećeg vikenda, 14. i 15. decembra, u Hali “Master“ Novosadskog sajma. Očekuje se velik broj izlagača golubova, kunića, ukrasne živine, akvaristike kao i opreme. Svečano otvaranje Čitaj više »

 

PIŠITE DEDA MRAZU, IMATE VREMENA DO 6. DECEMBRA

Sa namerom da podstakne dečju kreativnost i unapredi kulturu pisanja tradicionalno, pred kraj kalendarske godine „Pošta Srbije“ za decu uzrasta do 10 godina, organizuje literarni i likovni konkurs „Piši Deda Mrazu“. Konkurs je otvoren do 6. decembra. Najmlađi stvaraoci, mogu učestvovati samostalno, slanjem pojedinačnih radova, ili grupnih dela – preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju. Izbor likovnih i literarnih tehnika i formata je slobodan – crteži, kolaži, stihovi, priče, poruke, čestitke, želje… Potrebno je dostaviti obrazac, izjave o saglasnosti da se podaci autora mogu koristiti za potrebe nagradnog konkursa, a uslovi nagradnog konkursa i obrazac se nalaze na sajtu pošte. Radovi se mogu poslati do 6. decembra na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6 za nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“. Nagrade za pojedinačne radove su: trotinet, roleri i hoverbord, dok su za tri najbolja kolektivna rada obezbeđene muzičke linije.