LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

LEDENA ŠUMA U ZNAKU OPENS-a

I ove godine posetioci će moći da uživaju u mnoštvu besplatnih sadržaja na manifestacija „Ledena šuma”, a prva sedmica održavanja je u znaku OPENS-a 2019. Posetioci će do 15. decembra moći da Čitaj više »

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

JEDAN BOŽIĆ – DVA DATUMA U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „Jedan Božić, dva datuma“ i koncert održaće se u četvrtak, 12. decembra u 18 sati u Galeriji Matice srpske. Predavanje drže Dušanka Marković i Vesna Vider. Potom će uslediti koncert na Čitaj više »

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA AUTOBUSKOJ STANICI

Udruženje „Dunavska sonata“ održaće u petak, 13. decembra, završni koncert u 2019. godini u čekaonici Međumesne autobuske stanice u Novom Sadu na Bulevaru Jaše Tomića 6. Koncert će početi u 13 časova, Čitaj više »

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA I KREATIVNA RADIONICA ZA DECU U PETAK U EĐŠEGU

Aukcija umetničkih dela pod nazivom „Umetnost je humanost – humanost je ljubav“ održaće se u petak, 13. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg, u Antona Čehova 4. Aukciju organizuju Udruženje građana „Sreća“ i Čitaj više »

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINjA OVOG VIKENDA NA SAJMU

Međunarodna izložba sitnih životinja biće održana predstojećeg vikenda, 14. i 15. decembra, u Hali “Master“ Novosadskog sajma. Očekuje se velik broj izlagača golubova, kunića, ukrasne živine, akvaristike kao i opreme. Svečano otvaranje Čitaj više »

 

KAKO ĆE IZGLEDATI KULTURNA STANICA „NOVO NASELjE“

Gradska uprava za imovinu raspisala je tender za izbor projektanta Kulturne stanice „Novo naselje“. Ovaj objekat će se graditi na uglu ulica Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak, gde se trenutno nalazi zelena površina i nekoliko montažnih baraka. Planiran je dvospratni objekat sa ravnim krovom i podrumom, sa osnovom od 870 kvadrata, s tim da urbanistički plan dozvoljava i potkrovlje. Kulturna stanica će u podrumu imati magacin od 100 kvadrata, teretni lift, ali i autolift za ulaz vozila u podrumsku garažu i tehničke prostorije. U prizemlju je planirana multifunkcionalna sala od oko 300 kvadrata gde mogu da se stave teleskopske tribine i bina, magacin, garderobe, ugostiteljski deo, dva multimedijalna prostora i druge prateće prostorije.  Na prvom spratu Kulturne stanice „Novo naselje“ će biti garderoba za izvođače sa kuhinjom i kupatilom, mala sala, multifunkcionalna radionica od 100 kvadrata, biblioteka i druge prateće prostorije. Na drugom spratu će biti četiri apartmana za umetnike sa kupatilom i dvokrevetnom spavaćom sobom, zajednička kuhinja za umetnike, studio namenjen umetnicima i magacin, dve multifunkcionalne radionice, kao i kancelarija za upravu stanice sa malom salom za sastanke i druge prostorije. Na drugom spratu će biti krovna bašta, a na samom krovu se planiraju solarni paneli. Procenjena vrednost javne nabavke je 6,2 miliona dinara.