NOVI SAD POMAŽE MALOM KOSTI DA ODE NA OPERACIJU

Novi Sad je ovih dana na nogama sa ciljem da pomogne malom KOsti iz Veternika da pobedi opaku bolest. Kosta Petković ima 6 goidna i potrebna mu je pomoć u borbi protiv leukemije.  Njemu je bolest konstatovana kada je imao dve i po godine, a u septembru 2017. godine lečenje je uspešno završeno.  Nažalost, ovih dana bolest vratila i roditeljima je preporučeno  da sa Kostom odu u Bolonju na transplantaciju koštane srži za koju ova porodica nema para jer je za ovaj zahvat potrebno između 100 i 150 hiljada evra.  

Kako se pročula priča o ovom hrabrom dečaku, tako je Novi Sad spontano počeo da se organizuje kako bi se prikupila sredstva za njegovo lečenje. U pomoć Kosti pritekao je i NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i uz asistenciju te organizacije biće rešeno prevođenje sve medicinske dokumentacije i ostvaren kontakt sa italijanskim NURDOR-om i bolnicom u kojoj bi trebalo da se uradi transplantacija.

Odbojkaški klub ’’Vojvodina NS Seme’’ sutra igra drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ’’C.S. Municipal Arcada’’ na Spensu, a rukovodstvo kluba odlučilo je da ulaz na utakmicu bude besplatan ali da simbolično ulaznica bude donacija za lečenje Alekse.

Brojne poznate ličnosti počele su na svojim profilima na društvenim mrežama da šire apel za pomoć Kosti a mnogi Novosađani počeli su besplatno da nude svoje proizvode i usluge kao što su časovi klavira, hemije, čišćenje nameštaja i sl. a za uzvrat traže samo da se uplate donacije za Kostino lečenje.

Kutije u kojima se skuplja dobrovoljni prilog za Kostu postavljene su na brojnim lokacijama u gradu a čak su i mali Novosađani počeli da prodaju svoje crteže u nadi da će na taj način skupiti neki novac i pomoći svom drugaru. U akciju su se uključili članovi dve najbrojnije fejsbuk grupe u Novom Sadu – Mame Novosađanke i Tate Novosađani koji za petak u Radio kafeu od 19 časova pripremaju veliki humanitarni karaoke obračun mama i tata gde će takođe prikupljati sredstva za Kostino lečenje.

Svako ko želi da pomogne Kosti može to učiniti uplatom na bankovne račune ili putem paypal-a, a više informacija mogu videti i na fejsbuk stranici SA KOSTOM DO POBEDE. Možete pomoći i slanjem SMS poruke sa tekstom 738 na broj 3030.