SVRATI NA PLES SA DECOM IZ SVRATIŠTA

SVRATI NA PLES SA DECOM IZ SVRATIŠTA

Svratište za decu i mlade grada Novog Sada u saradnji sa Centrom za socijalni rad organizuje druženje pod nazivom “Svrati na ples” u utorak, 25. februara s početkom u 19 časova u Čitaj više »

HUMANITARNI BAZAR KNjIGA PONOVO U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

HUMANITARNI BAZAR KNjIGA PONOVO U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu, biće otvoren 24. februara. Posetioci će pred predstavu Hasanaginica, koja počinje u 19 časova, moći da kupe knjige, ili da doprinesu Čitaj više »

TURISTIČKA RUTA KOJA OBILAZI BALKANSKE SPOMENIKE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

TURISTIČKA RUTA KOJA OBILAZI BALKANSKE SPOMENIKE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

Na sajmu turizma u Beogradu predstavljena je ruta Put balkanskih spomenika (Balkan monumental trail) sa ciljem da podstkne potencijal zanemarenog kulturnog nasleđa velike arhitektonske i istorijske vrednosti. Apstraktni i futuristički spomenici posvećeni Čitaj više »

LUDI MAJK POGINUO POKUŠAVAJUĆI DA DOKAŽE DA JE ZEMLjA RAVNA PLOČA (video)

LUDI MAJK POGINUO POKUŠAVAJUĆI DA DOKAŽE DA JE ZEMLjA RAVNA PLOČA (video)

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je sam napravio. On je pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna. Prošle godine rekao je da Zemlja ima Čitaj više »

VRATILA SE NA MESTO GDE JE ROĐENA DA BI POPILA PRVU KRUGLU PIVA U ŽIVOTU

VRATILA SE NA MESTO GDE JE ROĐENA DA BI POPILA PRVU KRUGLU PIVA U ŽIVOTU

Tinejdžerka iz Velike Britanije Izobel Kejsi proputovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoletna osoba svoje prvo pivo popila u pabu u kojemu je neočekivano rođena pre 18 godina. Njena majka Nikola Čitaj više »

 

TRIBINA O IMUNIZACIJI U KCNS

Tribina „Imunizacija i prava deteta“ održaće se danas u 19 sati u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine povodom Festivala prava deteta, a na inicijativu Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana. Na tribini će govoriti:

  • dr Mioljub Ristić, epidemiolog, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje Vojvodine;
  • dr Marko Škorić, sociolog sa Filozofskog fakuleta;
  • Milan Dakić, diplomirani pravnik i zamenik Pokrajinskog zaštitnika građana za prava deteta;
  • Dr Vesna Vuleković, pedijatar i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“;
  • Mirjana Pilipović Kojić, socijalna radnica – supervizor iz Centra za socijalni rad;
  • dr Snežana Ukropina, spec. socijalne medicine sa Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje Vojvodine (moderatorka tribine).

Na tribini će se, između ostalog, dati odgovor: Zašto se imunizacija smatra jednom od dve, tri najvažnije javnozdravstvene mere? Koje vakcine postoje u svetu, a koje su kod nas obavezne i preporučene i zašto postoji razlika između zemalja? Koji su razlozi opadanja poverenja u vakcinaciju i da li je ova pojava ravnomerno zahvatila stanovništvo naše zemlje? Koji socijalni faktori se izdvajaju kao neodvojivi, a koji kao doprinosi kada je u pitanju razlučivanje i opredeljivanje za i protiv vakcinacije, u prošlosti i danas…i druga pitanja.