VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

Povodom 101. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u ponedeljak, 25. novembra u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. do sedine 20. veka“, na kojoj će biti Čitaj više »

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

Humanitarni koncert posvećen petogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja treba da ide na četvrtu operaciju u Rusiju, biće održan 26. novembra sa početkom u 18 časova na Spensu. Cena ulaznice je 300 dinara. Čitaj više »

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

Na stadionu FK „Veternik“ u Veterniku u nedelju će se održati humanitarna fudbalska utakmica za Kostu Petkovića, šestogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije. Cilj je da se doprinese prikupljanju sredstva koja su Čitaj više »

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ u petak, 22. novembra, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Vuka Karadžića 19-21, zbog čega će, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, biti obustavljen se saobraćaj u Čitaj više »

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

Četvrti po redu „Novosadski vinterfest” počinje večeras, u 18 časova na Trgu slobode, gde će sve do 30. decembra sve koji dođu dočekati brojni izlagači u drvenim kućicama, ali i bogat muzički Čitaj više »

 

TRIBINA O IMUNIZACIJI U KCNS

Tribina „Imunizacija i prava deteta“ održaće se danas u 19 sati u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Događaj organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine povodom Festivala prava deteta, a na inicijativu Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana. Na tribini će govoriti:

  • dr Mioljub Ristić, epidemiolog, Medicinski fakultet, Institut za javno zdravlje Vojvodine;
  • dr Marko Škorić, sociolog sa Filozofskog fakuleta;
  • Milan Dakić, diplomirani pravnik i zamenik Pokrajinskog zaštitnika građana za prava deteta;
  • Dr Vesna Vuleković, pedijatar i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“;
  • Mirjana Pilipović Kojić, socijalna radnica – supervizor iz Centra za socijalni rad;
  • dr Snežana Ukropina, spec. socijalne medicine sa Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje Vojvodine (moderatorka tribine).

Na tribini će se, između ostalog, dati odgovor: Zašto se imunizacija smatra jednom od dve, tri najvažnije javnozdravstvene mere? Koje vakcine postoje u svetu, a koje su kod nas obavezne i preporučene i zašto postoji razlika između zemalja? Koji su razlozi opadanja poverenja u vakcinaciju i da li je ova pojava ravnomerno zahvatila stanovništvo naše zemlje? Koji socijalni faktori se izdvajaju kao neodvojivi, a koji kao doprinosi kada je u pitanju razlučivanje i opredeljivanje za i protiv vakcinacije, u prošlosti i danas…i druga pitanja.