VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

Povodom 101. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u ponedeljak, 25. novembra u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. do sedine 20. veka“, na kojoj će biti Čitaj više »

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

Humanitarni koncert posvećen petogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja treba da ide na četvrtu operaciju u Rusiju, biće održan 26. novembra sa početkom u 18 časova na Spensu. Cena ulaznice je 300 dinara. Čitaj više »

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

Na stadionu FK „Veternik“ u Veterniku u nedelju će se održati humanitarna fudbalska utakmica za Kostu Petkovića, šestogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije. Cilj je da se doprinese prikupljanju sredstva koja su Čitaj više »

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ u petak, 22. novembra, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Vuka Karadžića 19-21, zbog čega će, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, biti obustavljen se saobraćaj u Čitaj više »

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

Četvrti po redu „Novosadski vinterfest” počinje večeras, u 18 časova na Trgu slobode, gde će sve do 30. decembra sve koji dođu dočekati brojni izlagači u drvenim kućicama, ali i bogat muzički Čitaj više »

 

ONLAJN KUPOVINA I PROBLEMI U NjUJORKU

Kupovina preko interneta sve je popularnija u svetu, ali u velikim svetskim gradovima već izaziva komunalne probleme. Situacijom u Njujorku bavio se Gradski institut za saobraćaj. Više od 90 odsto stanovnika Njujorka kupuje preko interneta pa svakodnevno u taj grad stiže milion i po pošiljaka. Prosečne isporuke njujorškim domaćinstvima su se utrostručile u poslednjih petnaestak godina. Firme koje se bave isporučivanjem tako kupljene robe imaju mnogo problema da stignu u sve kvartove velikog grada. Istraživanje Gradskog instituta za saobraćaj pokazalo je da je internet kupovina poremetila saobraćaj i bezbednost na putevima, doprinela povećanju zagađenosti vazduha pa čak i podstakla divlju gradnju. Da bi se na vreme isporučila roba, kamioni se parkiraju u saobraćajnim trakama, pa čak i na raskrsnicama. Zbog toga je policija samo prošle godine naplatila 471.000 kazni. To je 34 odsto više u odnosu na pre pet godina. Glavni put za kamione, koji treba da uđu na Menhetn je najzagušeniji u celoj zemlji. Gradske četvrti zauzela su skladišta za čuvanje robe koja najbrže treba da se isporuči, a na periferiji se grade stotine hiljada kvadrata skladišnog prostora, nekada i bez dozvole. Gradske vlasti se trude da obezbede skladišta u raznim delovima grada, ali i parkinge za kamione. Razmatra se i mogućnost korišćenja vodenih puteva, jer Menhetn je ostrvo usred Njujorka.