USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

Novi Sad je ovih dana na nogama sa ciljem da pomogne malom KOsti iz Veternika da pobedi opaku bolest. Kosta Petković ima 6 goidna i potrebna mu je pomoć u borbi protiv Čitaj više »

RADIONICA „OD PARČETA DO PREDMETA“ U EĐŠEGU

RADIONICA „OD PARČETA DO PREDMETA“ U EĐŠEGU

Sa ciljem da stečeno znanje i veštine podele sa drugima koji imaju želju da nauče jedan od starih zanata i da kreiraju sopstvene unikatne predmete reciklirajući otpadnu kožu, neformalna grupa “HeDuJo”  u Čitaj više »

POZORIŠNE TRUPE IZ EVROPE STIŽU U NOVOSDASKO POZORIŠTE

POZORIŠNE TRUPE IZ EVROPE STIŽU U NOVOSDASKO POZORIŠTE

Deset dana svetskog teatra očekuje nas na trećem Međunarodni pozorišnom festival „Synergy WTF“, a u periodu od 18. do 28. novembra u Novosadskom pozorištu. U Novi Sad dolaze trupe iz Irana, Nemačke, Čitaj više »

„DžEPNI GLOBUS“ PONOVO U EĐŠEGU

„DžEPNI GLOBUS“ PONOVO U EĐŠEGU

Dva koncerta, vrhunski džez umetnici i prva slušaonica global-etno-džez muzike – drugi ciklus kvalitetnih muzičkih sadržaja, Pocket Globe, ponovo je u kulturnoj stanici Eđšeg. Prvi koncert zakazan je za 17. novembar u 20.21 čas, a Čitaj više »

MORBIDNO ILI NE – MEDITACIJA U GROBU

MORBIDNO ILI NE – MEDITACIJA U GROBU

Univerzitet „Radbaud“ u holandskom gradu Nijmegenu je, posle metoda suočavanja sa stresom kao što su joga ili druženje sa životinjama, studentima ponudio razmišljanje o prolaznosti života u sveže iskopanim rakama.  Na univerzitetu Čitaj više »

 

IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA I FOTOGRAFIJA NA NEOBIČNOM MESTU U BANOŠTORU

Danas će, na neobičnom mestu biti održana Izložbu dečjih radova na tarabi i fotografija biciklista. Lokacija je  odmorište za bicikliste u Banoštoru, Svetozara Markovića 104 (druga ćuprija od fudbalskog terena). U pitanju je projekat Odmorište za bicikliste koji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ radi u saradnji sa udruženjem za zaštitu i dobrobit životinja „Arka“. Banoštor se nalazi na trasi najpoznatije evropske biciklističke rute Eurovelo 6 kojom biciklisti idu čak do Crnog mora.U odmorištu oni imaju priliku da predahnu i upoznaju se sa aktivnostima „Novi Sad 2021“. Tu mogu da se bave i kreativnim radom i te radovi kasnije se prikazuju na izložbi. Odmorište služi i kao svojevrstan kulturni satelit budući da u Banoštoru nema puno kulturnog sadržaja. Ovaj put je upriličena ekološka radionica za decu i danas će biti prikazani radovi sa te radionice, kao i radovi biciklista.

U radionici su učestvovala deca iz:

– O.Š. „Jovan Popović“ iz Suseka, odeljenje Banoštor

– P.U. „Ljuba Stanković“ iz Beočina

– Vrtić „Labudić“ iz Banoštora

– Vrtić „Zvezdice“ iz Čerevića