VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

Povodom 101. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u ponedeljak, 25. novembra u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. do sedine 20. veka“, na kojoj će biti Čitaj više »

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

Humanitarni koncert posvećen petogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja treba da ide na četvrtu operaciju u Rusiju, biće održan 26. novembra sa početkom u 18 časova na Spensu. Cena ulaznice je 300 dinara. Čitaj više »

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

Na stadionu FK „Veternik“ u Veterniku u nedelju će se održati humanitarna fudbalska utakmica za Kostu Petkovića, šestogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije. Cilj je da se doprinese prikupljanju sredstva koja su Čitaj više »

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ u petak, 22. novembra, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Vuka Karadžića 19-21, zbog čega će, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, biti obustavljen se saobraćaj u Čitaj više »

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

Četvrti po redu „Novosadski vinterfest” počinje večeras, u 18 časova na Trgu slobode, gde će sve do 30. decembra sve koji dođu dočekati brojni izlagači u drvenim kućicama, ali i bogat muzički Čitaj više »

 

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena između 2009. i 2012. godine. Kotizacija za svaki tim koštala je 5.000 dinara. Od kotizacije za učešće prikupljen je novac za donaciju koju će organizatori narednih dana usmeriti Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Tačnije, Fondacija „Prvi korak” i Udruženje roditelja prevremeno rođene dece „Optimistik” će deo novca donirati Odeljenju za neonatologiju za potrebe nabavke nameštaja i svega ostalog što im je neophodno, a drugi deo će usmeriti za Kliniku za habilitaciju i rehabilitaciju dece, tj. tamošnju Radnu terapiju, gde treba nabaviti potrebna pomagala koja su dotrajala, da bi deca imala sve uslove za rad i vežbanje.

Bio je ovo treći humanitarni turnir „Za našu decu”, a svaki put odziv i dece iz sportskih klubova i roditelja, prijatelja i drugih ljudi koji žele da pomognu je sve veći. Fondacija „Prvi korak“ sledeće godine planira da organizuje dva muzička koncerta, dva fudbalska turnira, takmičenje u basketu „Tri na tri”, a četvorica članova Fondacije žele da vozie biciklističku turu od Pariza do Novog Sada, takođe u humanitarne svrhe. U pripremi je nabavku „Lokomata pro”, odnosno robotizivano-kompjuterizovanog sistema za rehabilitaciju hoda i učenje i korekciju hoda kod dece, koji će biti poklonjen Dečjoj rehabilitaciji i biće besplatan za svu decu kojoj je to potrebno.  Fondacija „Prvi korak” koju je osnovao, nastala je s ciljem da pomogne prevremeno rođenoj deci sa zdravstvenim problemima, ali i deci s problemima u razvoju i teško oboleloj deci kojoj je neophodan medicinski tretman i lečenje, kao i njihovim roditeljima.