VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

Povodom 101. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u ponedeljak, 25. novembra u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. do sedine 20. veka“, na kojoj će biti Čitaj više »

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

Humanitarni koncert posvećen petogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja treba da ide na četvrtu operaciju u Rusiju, biće održan 26. novembra sa početkom u 18 časova na Spensu. Cena ulaznice je 300 dinara. Čitaj više »

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

Na stadionu FK „Veternik“ u Veterniku u nedelju će se održati humanitarna fudbalska utakmica za Kostu Petkovića, šestogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije. Cilj je da se doprinese prikupljanju sredstva koja su Čitaj više »

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ u petak, 22. novembra, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Vuka Karadžića 19-21, zbog čega će, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, biti obustavljen se saobraćaj u Čitaj više »

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

Četvrti po redu „Novosadski vinterfest” počinje večeras, u 18 časova na Trgu slobode, gde će sve do 30. decembra sve koji dođu dočekati brojni izlagači u drvenim kućicama, ali i bogat muzički Čitaj više »

 

BILO MU ŽAO ŠTO SE RASTAJE OD SESTRE, PA MORAO JAVNO DA SE IZVINI PREDSEDNIKU (video)

Mladić iz Čečenije ozbiljno je povredio svoju i porodičnu čast kada je zaplakao na sestrinom venčanju. Rodbina je bila toliko besna da su ga naterali da snimi izvinjenje predsedniku Čečenije Ramzanu Kadirovu lično. Prema čečenskoj tradiciji on nije trebalo ni da prisustvuje svadbi, a kamoli da pokazuje emocije jer to ne priliči muškarcu. “Prestupnik” na snimku objašnjava kako mu je žao što se rastaje od sestre. “Snimci muškaraca koji plaču na svadbama dok predaju svoju sestru su potpuno neprihvatljivi u čečenskoj zajednici. Postoje nepisana pravila ponašanja na venčanjima, pomoću kojih održavama naš mentalitet i kulturu” piše pored snimka objavljenog na Instagramu.

View this post on Instagram

В социальных сетях и не только, возрастает волна недовольства жителей Чечни недостойным поведением некоторых людей на чеченских свадьбах. Жители выражают возмущение, требуя соблюдения традиционных устоев и призывают прекратить нарушение чеченского этикета на массовых мероприятиях. Ролики с плачущими на свадьбах мужчинами, провожающими своих сестер в день их замужества – абсолютно недопустимые явления для чеченского общества. Есть свод неписанных правил поведения на свадьбе, соблюдение которых позволяет нам сохранять свой менталитет и особую культуру. Те же кто идет поперек всех обычаев и традиций должны отвечать за свои действия и слова, чтобы такое впредь не повторялось никем и нигде на чеченских свадьбах! #Чечня#новости#свадьба#интересное#извинения

A post shared by ПРО ЧЕЧНЮ И НЕ ТОЛЬКО (@pro_chechnya) on