VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

VOJNE KAPE I ŠLEMOVI U MUZEJU VOJVODINE

Povodom 101. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u ponedeljak, 25. novembra u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba „Vojne kape i šlemovi od sredine 19. do sedine 20. veka“, na kojoj će biti Čitaj više »

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

KONCERT JA LEČENjE MALE JOVANE U UTORAK NA SPENSU

Humanitarni koncert posvećen petogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac, koja treba da ide na četvrtu operaciju u Rusiju, biće održan 26. novembra sa početkom u 18 časova na Spensu. Cena ulaznice je 300 dinara. Čitaj više »

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

HUMANITARNA FUDBALSKA UTAKMICA U VETERNIKU ZA KOSTINO LEČENjE

Na stadionu FK „Veternik“ u Veterniku u nedelju će se održati humanitarna fudbalska utakmica za Kostu Petkovića, šestogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije. Cilj je da se doprinese prikupljanju sredstva koja su Čitaj više »

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBBRAĆAJA U ULICI VUKA KARADžIĆA ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ u petak, 22. novembra, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Vuka Karadžića 19-21, zbog čega će, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, biti obustavljen se saobraćaj u Čitaj više »

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

POČINjE ZIMSKI FESTIVAL

Četvrti po redu „Novosadski vinterfest” počinje večeras, u 18 časova na Trgu slobode, gde će sve do 30. decembra sve koji dođu dočekati brojni izlagači u drvenim kućicama, ali i bogat muzički Čitaj više »

 

ZAVRŠEN NOVOSADSKI MARATON

Više od hiljadu trkača iz 17 zemalja sveta istrčalo je 27. „Novosadski maraton”. Lepo vreme je možda izmamilo više novosađana na ulice, ali svakako nije prijalo trkačima, jer maratonci najviše vole kada je oblačno vreme sa povremenom slabom kišom. Poznato je da na Novosadskom maratonu mogu da učestvuju svi koji žele, pa je tako bilo i ove godine. Oe godine takmičili su se i brojni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Vojske Srbije, dok je zaštitno lice manifestacije kapetan vojske Nevena Jovanović iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre”. Pored maratona, održavane su i propratne trke: štafetni marton, trka na 33.815 km, trka na 25.435 km, rekrativno trčanje na 10.548 km, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4.195 metra, kao i trka kornjača.

Pobednik maratona je Zoran Radičanin koji je stazu od 42,195 kilometara istrčao za 2 sata, 54 minuta i 19 sekundi. Pobednica u ženskoj kategoriji je Ljiljana Latinović, sa vrremenom 4 sata, 38minuta, 12 sekundi. Na trci od 33,815 kilometra su Aleksandar Radukin (2:26:57) i Aleksandra Burkanović (2:52:09), na 25 kilometra Nenad Milosavljević (1:36:48) i Jelena Nikolić (2:10:59). Prva mesta u ekipnim štafetama osvojili su Specijalna brigada iz Pančeva (2:39:14), u trci na deset kilometara Đuro Borbelj i Nevena Jovanović, a na šest Zoran Marković i Vesna Bogišić.