OTVOREN NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK U NOVOM SADU

OTVOREN NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK U NOVOM SADU

U Novom Sadu je otvoren Naučno-tehnološki park, namenjen Fakultetu tehničkih nauka. U pitanju je zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada i FTN-a, vredan 26 miliona Čitaj više »

“RAT I HUMOR” U MUZEJU VOJVODINE

“RAT I HUMOR” U MUZEJU VOJVODINE

Izložba „Rat i humor 1914-1918“ biće otvorena u četvrtak, 30. januara u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35. U pitanju je postavka Instituta za istoriju oglašavanja iz Beograda, autora Vladimira Čeha i prof. Čitaj više »

POČINJE GREENIT 02 – PREDLOŽITE VRTIĆ KOME TREBA ZELENILA

POČINJE GREENIT 02 – PREDLOŽITE VRTIĆ KOME TREBA ZELENILA

Projekkat GreenIT 02 biće realizovan i ove godine. Cilj je, kao I prošle, ozelenjavanje dečijih vrtića u NovomSadu, a iza svega stoje kompanija Vega IT Sourcing i udruženje Eko kurir. Prva faza Čitaj više »

TURIZAM U NOVOM SADU U BROJKAMA

TURIZAM U NOVOM SADU U BROJKAMA

Najnovija istraživanja koja su sprovedena na teritoriji Novog Sada, a koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno Čitaj više »

DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

DELOVI ULICA JOVANA SUBOTIĆA I UKA KARADžIĆA BEZ GREANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Vuka Karadžića naspram broja 6, nema grejanja u sledećim ulicama: – Vuka Karadžića 6-10; – Čitaj više »

 

POČINjU JESENjI SAJMOVI U NOVOM SADU

Međunarodni sajmovi LORIST počinju Sajmоm lova i ribolova i Sajmоm ekologije 2. oktobra, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od četvrtka, 3. oktobra. Zemlja partner je Mađarska, Generalni sponzor je Generali Osiguranje Srbija.  Nastupiće više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je Poklon-igra, a sve koji dođu na LORIST očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja. Porodični dan je petak, 4. oktobar. Više o sajmu potražite OVDE!

SAJAMSKE ATRAKCIJE

Međunarodni sajmovi „Lorist“, uz popuste za opremu i pribor za lov i ribolov, lovačko i sportsko naoružanje, kompletnu turističku ponudu Dunavskog regiona i nesvakidašnje aranžmane, firme koje nude proizvode po poslednjim tehnologijama iz oblati ekologije i zaštite životne sredine, donose i brojne zanimljivosti za posetioce, a mi Vas pozivamo da među njima ne propustite:

Nacionalna Izložba lovačkih trofeja, biće priređena u Hali 1a. Posetioci će imati priliku da vide trofeje jelena evropskog i lopatara, vepra, muflona, divokoze, srndaća, vuka, medveda, risa, divlje mačke, lisice, šakala… Izložba se organizuje u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije.

Izložba sitnih životinja će biti u Hali 6 i trajaće, koliko i Sajam lova i ribolova, od 2. do 6. oktobra, dok je nedelja, 6. oktobar, rezervisana za Berzu sitnih životinja.

U Auli će biti postavljena izložba fotografija, pristiglih na konkurs koji je Capriolo raspisao povodom „Lorista”. Biće izložena 251 fotgrafija Capriolo bicikala.

Svi posetioci Međunarodnih sajmova „Lorist“ moći će, u Hali 1, da se okušaju u gađanju vazdušnom puškom ili lukom i strelom. Streljana će biti obezbeđena sa svih strana, priprema je MP Tropic, a sve vreme biće prisutni instruktori.  

U okviru Sajma turzma, u Hali „Master” za posetioce koji žele masažu priprema se Spa kutak u saradnji sa Fruškim termama.

Srednjevekovno selo i borbe vitezova posetioci će moći da vide na otvoren delu sajmišta, odmah po izlasku iz Aule u dvorište.

Virtuelni obilazak Novog Sada biciklom, posetiocima će omogućiti OPENS u Hali „Master”. Kako bi tura bila što realnija pripremljen je dvosed bicikl na kojem će posetioci uz VR naočare moći da se provozaju našim gradom.