NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

Požarevački novinar Momčilo Veljković prošlog januara uspešno je „preležao“ infarkt, pa je, godinu dana kasnije rešio da to I proslavi kao neku vrstu drugog rođendana.. Slavlje za prijatelje organizovao je u kafiću Čitaj više »

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa su u prodaji. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni Čitaj više »

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

U saradnji sa Ministarstvom za rad, Centar za mame objavio je „crnu listu poslodavaca“ za decembar prošle godine. Na tom spisku su firme koje krše prava trudnica i porodilja. Na crnoj listi Čitaj više »

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

Tajlandska agencija za borbu protiv narkotika javno se izvinila pošto je slučajno na aukciji prodala automobil u kome su bile sakrivene tablete amfetamina. Na aukciji u Tajlandu, kupac je za „Hondu CRV“, Čitaj više »

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

Osuđenik koji je prošlog meseca pobegao iz belgijskog zatvora nasmejao je svoje nekadašnje „cimere“, pošto je poslao razglednicu sa porukom „Pozdrav sa Tajlanda“. Ualid Sekaki jedan je od petorice osuđenika koji su Čitaj više »

 

FRANCUSKI FILMOVI U KULTURNOM CENTRU

„Francuski filmski karavan“ počinje u četvrtak, 26. septembra i traje sve do nedelje u Kulturnom centru Novog Sada. Za ljubitelje francuske kinematografije svake večeri biće prikazan po jedan film, a evo i rasporeda:


Četvrtak, 26. septembar, 21.00 

„VELIKI UMOVI“

Režija: Olivier Ayache-Vidal

Uloge: Denis Podalydès, Abdoulaye Diallo, Tabono Tandia….

Četrdesetogodišnji profesor književnosti Fransoa Fuko radi u pariskoj gimnaziji Anri IV. Splet okolnosti primorao ga je da prihvati premeštaj u predgrađe Pariza, u školu koja ima veoma lošu reputaciju. On očekuje najgore i to sa punim pravom.

Petak, 27. septembar, 21.00 

„VALEJ“

Režija: Berni Goldblat

Uloge: Makan Nathan Diarra, Ibrahim Koma, Hamadoun Kassogué

Neposlušni trinaestogodišnjak Adi ne sluša samohranog oca. Na kraju svih snaga, otac ga šalje preko leta kod strica u Burkinu Faso. Naviknut na francuski način života, dečak odlazi na to putovanje za vreme raspusta. Moraće da se prilagodi lokalnim običajima i nauči kako se postaje čovek.

Subota, 28. septembar, 21.00 

„KAO LAV“

Režija: Samuel Collardey

Uloge: Mytri Attal, Marc Barbé, Jean-François Stévenin…

Petnaestogodišnji Mitri živi u jednom selu u Senegalu. Kao i svi njegovi vršnjaci, igra fudbal i sanja o fudbalskim klubovima kao što su Barselona i Čelsi. Kada ga skautski agent otkrije, Mitri poveruje u svoju sreću. Međutim kako bi krenuo u pohod na velike evropske klubova, mora da plati određenu sumu. Porodica pomaže i zadužuje se kako bi mu pomogla.

Nedelja, 29. septembar, 21.00 

„RADIONICA“

Režija: Laurent Cantent 

Uloge: Marina Foïs, Matthieu Lucci, Warda Rammach, Isaam Talbi

La Sjota, leto 2016. Antoan prihvata da pohađa kurs pisanja gde grupa mladih ljudi ima zadatak da napiše krimi priču uz pomoć Olivije, poznate spisateljice. Međutim, mizantrop Antoan će se ubrzo suprotstaviti ostatku grupe i Oliviji, koju mladićevo nasilničko ponašanje istovremeno plaši i privlači.