TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA NOVEMBAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA NOVEMBAR

Radnici  „Novosadske toplane“  od ponedeljka, 18. novembra 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za mesec novembar tekuće godine. Mole se potrošači, posebno Čitaj više »

ZORAN KOCIĆ POKLONIO VIKENDICU NA FRUŠKOJ GORI ZA OPORAVAK DECE OBOLELE OD RAKA

ZORAN KOCIĆ POKLONIO VIKENDICU NA FRUŠKOJ GORI ZA OPORAVAK DECE OBOLELE OD RAKA

U sredu, na Svetski dan dobrote, naš sugrađanin Zoran Kocić, penzioner sa ne baš zavidnom penzijom odlučio je da učini dobro delo i to delo usmeri ka najmlađima. On je svoju vikendicu Čitaj više »

DOKUMENTARAC „GRABLJIVCI“ U PETAK U ZAVODU ZA ZAŠTITU PRIRODE

DOKUMENTARAC „GRABLJIVCI“ U PETAK U ZAVODU ZA ZAŠTITU PRIRODE

Premijera filma „Grabljivci“, koji govori o problemu prekomernog iskorišćavanja ribljeg fonda Srbije i posledicama te prakse po ekosistem, održava se u petak, 15. novembra, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20a. Čitaj više »

NA FRUŠKOJ GORI POČINjE ZELENA REVOLUCIJA EXIT FONDACIJE

NA FRUŠKOJ GORI POČINjE ZELENA REVOLUCIJA EXIT FONDACIJE

EXIT fondacija pokreće Zelenu Я:Evoluciju, veliku ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim Čitaj više »

„NjEGOŠEV DAN“ U MATICI SRPSKOJ

„NjEGOŠEV DAN“ U MATICI SRPSKOJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju “Nјegoševog dana“ u Matici srpskoj. Osim gradonačelnika, tom prilikom prisutnima su se obratili predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić i Episkop mohački Čitaj više »

 

U NOVOM SADU POČINjE FESTIVAL ULIČNE KULTURE

„OPENS distrikt” jedinstveni je međunarodni festival ulične kulture, umetnosti i sporta, koji će se od 9. do 16. septembra održati u Novom Sadu. Festival će početi 9. septembra Omladinskim kampom, a okupiće  dvadesetak mladih ljudi iz svih prethodnih omladinskih prestonica Evrope (uz jednu buduću: Amijen 2020), kao i mlade iz Novog Sada. Tokom deset dana kampa učesnici će prolaziti kroz di-džej radionice i radionice crtanja grafita, upoznavaće se s Novim Sadom – Omladinskom prestonicom Evrope, Novosađanima, lokalnim običajima i legendama Bloka, a posebno s komšijama iz mesne zajednice Omladinski pokret.

Tim povodom biće priređena svojevrsna „Komšijska žurka” na igralištu kod MZ, a pozvani su i mladi iz kampa, umetnici, učenici Mašinske škole i, naravno, komšije. Za muziku će biti zaduženi mladi iz kampa s di-džej radionica, a biće postavljeni najloni i sprejevi za crtanje. Biće to prilika da se u aktivnosti OPENS-a direktno uključe mladi iz lokalne zajednice koji će, osim druženja na samoj žurci, imati priliku da učestvuju kao kvart u organizaciji događaja (pripremi za murale i hostovanju OPENS programa). Žurka, odnosno druženje s komšijama iz kvarta, ujedno je i znak zahvalnosti zajednici koja će ugostiti OPENS, umetnike iz regiona, mlade iz Evrope na kampu i nedelju dana biti „OPENS distrikt”.

Da ulična umetnost može otvoriti 100 vrata i povezati region, OPENS je dokazao prethodnu godinu, poklanjajući murale gradovima u regionu. Nakon Zagreba, Sarajeva, Banjaluke, Soluna, Podgorice i Budve, nakon stotina kilometara, limenki spreja, novih prijatelja i priča, poslednja „puzla” uskoro stiže u Novi Sad. Od 10. do 16. septembra oslikavaće se na više lokacija  grad podno Petrovaradinske tvrđave.