BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

Izložba „Inovativni finski dizajn“ koja je otvorena u Eđšegu bila je početak obeležavanja Nedelje finske kulture, u okviru čega Novosađane 21. septembra očekuje radionica za decu i književno veče. Ko su glavni Čitaj više »

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

Učenici i profesori muzičke škole “Isidor Bajić” pokušaće da obore Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira. Profesori i 23 đaka muzičke škole, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir biće potrebno da Čitaj više »

ISPRATITE  LETO UZ LETNjI BAZAR

ISPRATITE LETO UZ LETNjI BAZAR

Leto je možda na izmaku, ali to nije razlog da se ne isprati kako dolikuje, Letnjim bazarom koji će biti održan u četvrtak od 18 do 21 sat, u Omladinskom centru CK13. Čitaj više »

 

UKUSI VOJVODINE OVOG VIKENDA U LIMANSKOM PARKU

Drugi gastronomski festival „Ukusi Vojvodine” biće održan za vikend, 8. i 9. septembra, od 10 do 20 časova u Limanskom parku. Festival promoviše autentične proizvode i jela vojvođanske kuhinje, a tokom dvodnevnog praznika ukusne hrane i dobre zabave predstaviće se najbolji mali proizvođači i prerađivači hrane iz Vojvodine, kao i restorani s tradicionalnom vojvođanskom kuhinjom. Više od 100 kuvara iz sveta takmičiće se u pripremanju jela u četiri kategorije – moderna jela, jela od rečne ribe, jela od testenine i restoranski dezert, a svako od njih pripremljeno na vojvođanski način. Celodnevni muzički, kulturni i zabavni program za decu i odrasle takođe će gostima biti na raspolaganju u Limanskom parku. Na binama će se smenjivati koncerti rok i pop muzike, klasike, ali i tradicionalnih tamburaša. Deca će se takmičiti u skakanju u džakovima, preskakanju vijače, nošenju jajeta u kašiki ili učestvovati u kreativnim, kulinarskim i likovnim radionicama. Najbolje će proglasiti stručni žiri s potpredsednikom Svetske asocijacije šefova kuvara Gerijem Filbijem na čelu. Posetioci će moći da uživaju u hrani i piću odabranih domaćih proizvođača, da probaju ukus autentičnih vojvođanskih jela, kao što su supa od fazana, perkelt, sekelji gulaš, veganska sarma na vojvođanski način, paprikaš od petla ili mangulice, pečene turijske kobasice, langoš, nasuvo, gomboce, štrudla ili rezanci s makom.