BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

Izložba „Inovativni finski dizajn“ koja je otvorena u Eđšegu bila je početak obeležavanja Nedelje finske kulture, u okviru čega Novosađane 21. septembra očekuje radionica za decu i književno veče. Ko su glavni Čitaj više »

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

Učenici i profesori muzičke škole “Isidor Bajić” pokušaće da obore Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira. Profesori i 23 đaka muzičke škole, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir biće potrebno da Čitaj više »

ISPRATITE  LETO UZ LETNjI BAZAR

ISPRATITE LETO UZ LETNjI BAZAR

Leto je možda na izmaku, ali to nije razlog da se ne isprati kako dolikuje, Letnjim bazarom koji će biti održan u četvrtak od 18 do 21 sat, u Omladinskom centru CK13. Čitaj više »

 

PLANETA HRANE NA TRGU SLOBODE

Treći festival nacionalnih kuhinja “Food Planet ”, u okviru kojeg će svoje specijalitete predstaviti 20 zemalja, uz obilje dodatnih sadržaja, biće održan od 9. do 30. septembra na Trgu slobode. Pored stranih zemalja, deo programa biće posvećen i Srbiji. Posetioci koji budu kupili ulaznicu za tu večeru, imaće priliku da uživaju u muzičkom programu koji će dolaziti s balkona i prozora zgrada koje okružuju Trg slobode. Festival će ove godine otvoriti ambasada Meksika, a posetioci će imati priliku da probaju različite ukuse sa kojima se do sada nisu susretali. Po modelu “Dugačak sto Graca“, 16. septembra od 18.30 časova u restoranima “Modena” i “Hotel Vojvodina” biće organizovana velika humanitarna “Večera kod Miletića”. Rezervacija jednog mesta, čija je cena 5.000 dinara, moguća je na imejl-adresu maja.miskovic.cpg@gmail.com. Prihod je namenjen Dečjem selu “Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.