BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

Izložba „Inovativni finski dizajn“ koja je otvorena u Eđšegu bila je početak obeležavanja Nedelje finske kulture, u okviru čega Novosađane 21. septembra očekuje radionica za decu i književno veče. Ko su glavni Čitaj više »

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

Učenici i profesori muzičke škole “Isidor Bajić” pokušaće da obore Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira. Profesori i 23 đaka muzičke škole, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir biće potrebno da Čitaj više »

ISPRATITE  LETO UZ LETNjI BAZAR

ISPRATITE LETO UZ LETNjI BAZAR

Leto je možda na izmaku, ali to nije razlog da se ne isprati kako dolikuje, Letnjim bazarom koji će biti održan u četvrtak od 18 do 21 sat, u Omladinskom centru CK13. Čitaj više »

 

KONKURS EPK-a ZA UREĐENjE JOŠ ČETIRI URBANA DžEPA

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ raspisala je još jedan konkurs za arhitektonska rešenja za uređenje četiri urbana džepa na Novom naselju, Klisi, Bukovcu i Kisaču.

U Bukovcu treba da se uredi prostor kod česme u ulici Kralja Petra I, naspram lokalne ambulante. Radi se o parceli od oko 350 kvadrata, koja treba da služi kao pijaca tokom pijačnih dana, a ostalo vreme kao javna površina.

U Kisaču se planira uređenje parka, koji se nalazi naspram kolskog ulaza u kompleks FK „Tatra“ u Slovačkoj bb. Ovde se radi o oko 250 kvadarta, koji treba prvenstveno da se ozeleni.

Na Klisi je kao lokacija za malu urbanu sredinu odabran ugao Savske ulice i Zmajevačkog puta, tj. prostor nedaleko od MZ „Klisa“. Ovde već postoji dečije igralište i prostor je potrebno dodatno urediti kao javnu površinu.

Četvrta lokacija za koju se traži arhitektonsko rešenje je plato na uglu Branislava Borote i Simeona Piščevića na Novom naselju, u okviru MZ „Gavrilo Princip“. Na ovoj lokaciji postoji već dečije igralište, zelenilo, drveće i staze, prostor treba dodatno urediti i prilagoditi ga za korišćenje stanovnicima ovog stambenog bloka, koji se naslanja na ložionicu.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi i da je okvirno predviđena suma za radove na uređenju pet miliona dinara po lokaciji, tako da arhitektonska rešenja treba da budu u skladu sa tim budžetom. Konkurs je otvoren do 3. oktobra, a rezultati će biti saopšteni 12. oktobra. Pobedničkim radovima pripada nagrada od po 125.000 dinara po lokaciji, a biće i otkupa tri rada za sumu od 50.000 dinara.