NAJGORA GODINA U ŽIVOTU JE 47.

NAJGORA GODINA U ŽIVOTU JE 47.

Najgora godina u životu je za najveći procenat ljudi četrdeset sedma. Profesor Dejvid Blančflauver  sa Dartmout koledža kaže da je dokazao kako se ljudi najgore osećaju tačno sa 47 godina. U njegovom Čitaj više »

GRAD KOJI LEŽI NA DIJAMANTIMA

GRAD KOJI LEŽI NA DIJAMANTIMA

Nerdlingen u nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj nastao je na dijamantima koji potiču od pre 15 miliona godina, kada je asteroid pogodio Zemlju. Geolozi procenjuju da je širina asteroida bila jedan kilometar, baš Čitaj više »

ZALJUBILA SE U ZATVORENIKA PA ZAVRŠILA U ZATVORU

ZALJUBILA SE U ZATVORENIKA PA ZAVRŠILA U ZATVORU

Policijska čuvarka Ajša Gan iz  zatvora u Reksamu u Velsu, provešće godinu dana iza rešetaka jer je ušla u ljubavnu vezu sa jednim osuđenikom. Zbog ljubavne veze sa osuđenikom čuvarka je osuđena Čitaj više »

ŠEIK JE OŽENIO MUŠKARCA

ŠEIK JE OŽENIO MUŠKARCA

Šeik Mohamed Mutumba iz Ugande, suspendovan je sa dužnosti imama u džamiji u Kajungi, nakon što je njegova supruga, sa kojom je bio u braku dve nedelje, uhvaćena kako krade TV od Čitaj više »

UBACIVAO MORFIJUM U HRNU DA NAVUČE GOSTE

UBACIVAO MORFIJUM U HRNU DA NAVUČE GOSTE

Vlasnik jednog restorana u Kini našao je neobičan i “inovativan” način da zadrži mušterije kako se ne bi mučio sa boljim receptima ili uslugom. On se dosetio da stavi opijum u nudle, Čitaj više »

 

KADA KINEZI OTKRIJU SLADOLED

U Kini, zemlji u kojoj se obožavaju čajevi, pije topla voda, a i pivo se retko hladi, sladoled postaje sve popularniji. Prodaja vrtoglavo raste, proizvođači se utrkuju čudnim ukusima da privuku kupce, a kompanije angažuju ljude koji probaju sladolede. Osim u ukusima lokalnih specijaliteta, proizvođači sladoleda traže inspiraciju kombinujući sladoled sa popularnom hranom i pićem. Tako jedan lanac poslastičarnica rasprostranjen širom Kine sarađuje sa dva veka starom nemačkom vinarijom. Tako je sladoled uronjen u penušavo vino postao hit među kupcima. Osim poslastičarnica, i veliki brendovi nude nove ukuse svakog leta i potrebni su im profesionalci kako bi bili sigurni da će novi ukusi privući kupce. To je stvorilo novu profesiju – probače sladoleda. Iako nema prikladan prevod u srpskom jeziku, zvuči kao zanimanje iz snova. U ovom poslu je najvažnije imati, kako u slengu kažu probači sladoleda, „zlatan jezik“, jer probač tokom dana degustira od 5, pa do 20 vrsta sladoleda i aje svoje mišljenje o njima. Ocena onog ko proba dovodi do toga da se sladoled nađe u prodaji, ili ne. Ako je loš u procenama, niko neće jesti sladoled koji je on izabrao. Kina je jedno od najvećih tržišta sladoleda na svetu. Svake godine u ovoj zemlji se pojede sladoled u vrednosti od preko 10 milijardi dolara. Ipak, to je zbog ogromne populacije, budući da je konzumacija sladoleda po jeziku stanovnika u Kini relativno mala, i čini manje od četvrtine američkog proseka. Ali, prednost Zapada se topi, jer potrošnja sladoleda u Kini raste godišnjom stopom i do 50 odsto.