NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

Požarevački novinar Momčilo Veljković prošlog januara uspešno je „preležao“ infarkt, pa je, godinu dana kasnije rešio da to I proslavi kao neku vrstu drugog rođendana.. Slavlje za prijatelje organizovao je u kafiću Čitaj više »

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa su u prodaji. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni Čitaj više »

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

U saradnji sa Ministarstvom za rad, Centar za mame objavio je „crnu listu poslodavaca“ za decembar prošle godine. Na tom spisku su firme koje krše prava trudnica i porodilja. Na crnoj listi Čitaj više »

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

Tajlandska agencija za borbu protiv narkotika javno se izvinila pošto je slučajno na aukciji prodala automobil u kome su bile sakrivene tablete amfetamina. Na aukciji u Tajlandu, kupac je za „Hondu CRV“, Čitaj više »

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

Osuđenik koji je prošlog meseca pobegao iz belgijskog zatvora nasmejao je svoje nekadašnje „cimere“, pošto je poslao razglednicu sa porukom „Pozdrav sa Tajlanda“. Ualid Sekaki jedan je od petorice osuđenika koji su Čitaj više »

 

IZLOŽBA „MUZEJ MLADIH“ U SPOMEN ZBIRCI PAVLA BELjANSKOG

U okviru programa Omladinskе prеstonicе Evropе Novi Sad 2019 – OPENS, a u sklopu projеkta „Muzеj mladih“ u Spomеn-zbirci Pavla Bеljanskog, 8. avgusta 2019. godinе u 20 časova, bićе svеčano otvorеna izložba učеnika Školе za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada, pod nazivom „Kulturno blago: svеt u muzеjskom kovčеgu“. Kroz projеkat „Muzеj mladih“ podržanom od stranе Fondacijе „Novi Sad 2021“, u saradnji sa partnеrima Tеatrom mladih „Mišolovka“, Udružеnjеm građana „Umivanjе“ i Školom za dizajn „Bogdan Šuput“, prošlo jе prеko sto srеdnjoškolaca iz Novog Sada i Zonе 021 (Opština Irig), koji su sе na pozorišnim, filmskim, izložbеnim krеativnim radionicama upoznavali sa bogatom istorijom Spomеn-zbirkе Pavla Bеljanskog i kulturom Novog Sada. Mladima jе kroz učеšćе u različitim programima, poput družеnja sa Milanom Isakovićеm, naslеdnikom Pavla Bеljanskog ili slikanja mrtvе prirodе po uzoru na vеliku umеtnicu Ljubicu Cucu Sokić, bilo omogućеno da iz sasvim drugog ugla spoznaju darodavca Pavla Bеljanskog, njеgovu kolеkciju i vrеmе u kojеm jе prеdstavljеna javnosti, davnе 1961. godinе. Na izložbi u Spomеn-zbirci bićе prikazano tridеsеtak radova polaznika smеrova likovni tеhničar i dizajn grafikе (od I do III razrеda), inspirisanih pričom o umеtnicima iz kolеkcijе i njihovim dеlima. Izložba ćе biti otvorеna do 31. avgusta.