POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

Novosadski „Kaleidoskop kulture“ održaće se od 24. avgusta do 30. septembra i po drugi put, kroz zajedničku kulturu stvaralaštva, na više od 80 lokacija pretvoriće Novi Sad u „grad scenu“. Drugačiji po Čitaj više »

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana“ Novi Sad, počev od srede, 21. avgusta 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec avgust Čitaj više »

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

U sredu, 21. avgusta 2019. godine, od 9 sati, zbog radova na priključenju novoizgrađenih toplotnih podstanica u krugu Kliničkog centra Vojvodine, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za Čitaj više »

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

U okviru ranije započetih radova u bloku ulica Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Žike Popovića, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u utorak, 20. avgusta 2019. godine, počinje sa završnom fazom Čitaj više »

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

 

METALIKA OTERALA PUMU U KANADSKOJ ŠUMI (video)

Poznato je da svakome od nas neka muzika prija, a neka ne. Dok jedni padaju u nesvest uz svuke nekadašnjeg turbo, a današnjeg narko folka, drugi su više za pop, rok, džez, ili klasiku. Stvar ukusa. Dok jedni u živaju u jednoj, bukvalno ih izluđuje druga. Tako je izgleda i sa životinjama. Nisu ni osni ljubitelji baš svake muzike. Nije tajna da postoji muzika koja može da rastera životinje, a to je ovih dana potvrdila jedna planinarka iz Kanade, koja je, uz pomoć pesme uspela je da otera znatiželjnu pumu koja ju je pratila. Ona je pešačila je sa svojim psom i čim je zamakla u šumu primetila je da je neko prati. Kada je uvedela da je reč o pumi, prvo je bila zaintrigirana jer nikada nije videla ovu životinju tako blizu. Ali onda je shvatila da joj se životinja sve više i više približava. Počela je da viče, ali puma je samo stala, ali nije uzmicala. Uzvikivanje „gubi se“ nije oteralo pumu. Tada se setila da na mobilnom telefonu pusti najglasniji bend koji joj je u tom trenutku pao na pamet, a na pamet joj je pala grupa Metalika i njihova pesma „Don’t Tread On Me“.  Pustila je pesmu i nakon prvih taktova puma je pobegla, očigledno uplašena kombinacijom bubnjeva i glasa Džejmsa Hetfilda. Plannarka je onda nesmetano nastavila svoju šetnju šumom, jer kako kaže, Metalika je sigurno spasila dan. Uostalom pogledajte pokušaj ove žene da otera pumu:

Evo i pesme da vam se nađe, ako se sretnete sa pumom u šumi: