NENAD PEGONIS PREDSTAVIO AUTOBIOGRAFSKI ROMAN

NENAD PEGONIS PREDSTAVIO AUTOBIOGRAFSKI ROMAN

Višestruki svetski šampion u kik boksu Nenad Pagonis predstavio je svoj autobiografski roman “U ringu sa životom“. Reč je o uzbudljivoj i dinamičnoj priči, u kojoj je na emotivan način podelio detalje iz Čitaj više »

GRADNjA NOVOG STADIONA KREĆE SLEDEĆE GODINE

GRADNjA NOVOG STADIONA KREĆE SLEDEĆE GODINE

Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da će izgradnja novog stadiona „Karađorđe“ početi tokom sledeće godine,. Novi stadion imaće kapacitet od oko 19.000 mesta i ispunjavaće sve kriterijume UEFA za odigravanje utakmica u grupnim fazama njenih Čitaj više »

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

 

RODITELjSKE PATROLE NA ISLANDU U BORBI PROTIV ALKOHOLA, CIGARETA I DROGE MEĐU TINEJDžERIMA

Period od 13. do 19. godine, takozvani „tinejdž“ period je glavobolja za sve roditelje, posebno u drugoj polovini ovog razdoblja kada deca počinju da izlaze. Gde su izlasci tu je i alkohol i toga je oduvek bilo, a poslednjih decenija to poprima razmere koje ne mogu da se kontrolišu. Roditelji sa Islanda odlučili su da ne sede kod kuće i grickaju nokte strepeći za svoju decu, već da preduzmu nešto konkretno. Island rešava problem sa napijanjem tinejdžera agažovanjem roditelja i promovisanjem muzičkih i sportskih aktivnosti za učenike. Svakog vikenda roditelji širom glavnog grada Rejkjavika kreću u dvočasovnu večernju patrolu svojim kvartom i proveravaju šta rade mladi. U 22 časa „roditeljske patrole“ ulaze na popularna mesta i muzika se isključuje.PAtrole proveravaju da li su deca mlađa od 12 godina kod kuće u 20 časova, dok deca od 13 do 16 godina moraju kući u 22h. Leti, kada je školski raspust, dozvola za izlazak produžena je za dva sata. Ako ih zateknu u izlasku van dozvoljenog vremena, zamole ih da odu svojim kućama. Island je poslednjih godina usredsređen na lokalno učešće i promovisanje više muzičkih i sportskih opcija za studente i trudi se da ukine tinejdžersku kulturu opijanja i pušenja.  Izgleda da ima uspeha, jer islandski tinejdžeri sada imaju jednu od najnižih stopa zloupotrebe opojnih droga u Evropi.Stručnjaci kažu da je tajna u tome da se mladi ljudi nečim bave, a da se roditelji bave njima, a da ne razgovaraju mnogo samo o drogama ili alkoholu.