IZLOŽBA “SUSRET” U PONEDELjAK U EĐŠEGU

IZLOŽBA “SUSRET” U PONEDELjAK U EĐŠEGU

Deseta prodajna izložba malog formata „Susret“, inspirisana Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture, biće otvorena u ponedeljak, 16. decembra u 19 časova u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4). Ulaz je besplatan. Organizator je Čitaj više »

KO SU NAJBOLjI NOVOSADSKI SPORTISTI

KO SU NAJBOLjI NOVOSADSKI SPORTISTI

Atletičarka Ivana Španović i odbojkaš Vuk Todorović najbolji su sportisti Novog Sada u 2019. godini. Tako je odlučila komisija Gradskog sportskog saveza Novog Sada, na čelu sa Vladimirom Šiškom. Najbolji junor je Luka Čitaj više »

ULETEO KOLIMA U ŠTAND, PA TRAŽIO JOŠ MALO KUVANOG VINA

ULETEO KOLIMA U ŠTAND, PA TRAŽIO JOŠ MALO KUVANOG VINA

Muškarac se autom zaleteo u štand na Božićnom sajmu u Nemačkoj jer je, po svemu sudeći, popio previše kuvanog vina pre nego što se vratio po još jedno piće. Pijani vozač je Čitaj više »

POLAGAO VOZAČKI UMESTO SVOJE MAJKE (video)

POLAGAO VOZAČKI UMESTO SVOJE MAJKE (video)

Jedan čovek iz Brazila, uhapšen je zato što je, obučen kao njegova majka koja ima 60 godina, želeo da polaže vozački ispit umesto nje. Marija Skijave, iz Porto Velja, tri puta je Čitaj više »

NOVI SAD PREDAO KlJUĆEVE OMLADINSKE PRESTONICA AMIJENU

NOVI SAD PREDAO KlJUĆEVE OMLADINSKE PRESTONICA AMIJENU

Ceremonija zatvaranja Omladinske prestonice Evrope i predaje klјučeva francuskom gradu Amijenu, koji je tu titulu poneo za 2020. godinu, održana je na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Događaju su prisustvovali predstavnici Grada, Čitaj više »

 

PETA KULTURNA STANICA BIĆE NA KLISI

Nakon što su prošle godine otvorene kulturne stanice na Grbavici i Podbari, Eđšeg i Svilara, izgradnja kulturne stanice na Klisi je nastavak procesa decentralizacije kulture odnosno aktiviranja drugih delova grada u kreiranje kulturnih sadržaja uz angažovanje sugrađana, a u okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Početak radova na novoj kulturnoj stanici na Klisi planiran je za mesec dana, a do tada će u ovom delu grada raditi kancelarija koja će imati gotovo istu funkciju kao buduća kulturna stanica. U planu je da kancelarija bude otvorena polovinom septembra na Sentandrejskom putu 106b, u okviru Sportskog centra Slana bara.

Zadatak kancelarije, kao privremenog objekta od tridesetak kvadrata biće da pruži umetničke i edukativne programe za lokalno stanovništvo, ali i da to bude novo mesto za okupljanje zajednice, kao i realizaciju projekata prestonice kulture. Uz nove sadržaje, novi prostor za kulturu na Klisi doprineće da se lokalnim nevladinim organizacijama i kreativnim pojedincima pruži podrška i pomogne u kreiranju i realizaciji njihovih aktivnosti.

Adresa buduće kulturne stanice „Klisa“ biće ugao Čenejske i Ritske ulice, a nalaziće se na parceli od 2.500 kvadrata na mestu montažnog objekta koji koriste lokalna mesna zajednica i Klub penzionera. Kulturna stanica Klisa dobila je građevinsku dozvolu u martu ove godine prema kojoj stanovnici tog dela grada dobijaju prostor za kulturu veličine oko 760 kvadrata.