IZLOŽBA “SUSRET” U PONEDELjAK U EĐŠEGU

IZLOŽBA “SUSRET” U PONEDELjAK U EĐŠEGU

Deseta prodajna izložba malog formata „Susret“, inspirisana Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture, biće otvorena u ponedeljak, 16. decembra u 19 časova u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4). Ulaz je besplatan. Organizator je Čitaj više »

KO SU NAJBOLjI NOVOSADSKI SPORTISTI

KO SU NAJBOLjI NOVOSADSKI SPORTISTI

Atletičarka Ivana Španović i odbojkaš Vuk Todorović najbolji su sportisti Novog Sada u 2019. godini. Tako je odlučila komisija Gradskog sportskog saveza Novog Sada, na čelu sa Vladimirom Šiškom. Najbolji junor je Luka Čitaj više »

ULETEO KOLIMA U ŠTAND, PA TRAŽIO JOŠ MALO KUVANOG VINA

ULETEO KOLIMA U ŠTAND, PA TRAŽIO JOŠ MALO KUVANOG VINA

Muškarac se autom zaleteo u štand na Božićnom sajmu u Nemačkoj jer je, po svemu sudeći, popio previše kuvanog vina pre nego što se vratio po još jedno piće. Pijani vozač je Čitaj više »

POLAGAO VOZAČKI UMESTO SVOJE MAJKE (video)

POLAGAO VOZAČKI UMESTO SVOJE MAJKE (video)

Jedan čovek iz Brazila, uhapšen je zato što je, obučen kao njegova majka koja ima 60 godina, želeo da polaže vozački ispit umesto nje. Marija Skijave, iz Porto Velja, tri puta je Čitaj više »

NOVI SAD PREDAO KlJUĆEVE OMLADINSKE PRESTONICA AMIJENU

NOVI SAD PREDAO KlJUĆEVE OMLADINSKE PRESTONICA AMIJENU

Ceremonija zatvaranja Omladinske prestonice Evrope i predaje klјučeva francuskom gradu Amijenu, koji je tu titulu poneo za 2020. godinu, održana je na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Događaju su prisustvovali predstavnici Grada, Čitaj više »

 

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

I ovog leta, mališane očekuju zanimljivi sadržaji u okviru Kreativnog kampa u O.Š. Petefi Šandor. Deca od 6 do 12 godina biće u prilici da na veoma zanimljiv način provedu letnje prepodne, tačnije period od 10 do 13 sati. Kamp je potpuno besplatan, ali roditelji treba da prijave svoju decu na imejl adresu dkcnovisad@gmail.com ili porukom na telefon 063/520 051. Prve nedelje sve će biti u znaku Dunava.

Ponedeljak, 22.7.2019.

DUNAVSKA SIMFONIJA – virtuelno krstarenje rekom. Mačevi i orgulje na tri reke – ukrcavamo se u Pasau, plovimo zajedno do Linca i šetamo se najvećim srednjovekovnim trgom. Krstarenje nastavljamo kroz živopisnu dolinu Vahau, upoznajemo Vilendorfsku Veneru i idilu naizgled netaknutog sela iz srednjeg veka. Putovanje završavamo  posetom Bečkoj operi i Šenbrunu. U kreativnom delu vajamo Veneru. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.  

Utorak, 22.7.2019. 

GRAD IZ BAJKE – Najmlađa evropska “prva dama”, Bratislava. Zašto i kada stanovnici Bratislave nisu morali da plaćaju porez? Koja crkva liči na Elsin dvorac? Kako se zove zamak sa kog se vide čak tri države? Ko je bio “čamil” i zašto ga treba dotaći levom rukom? Zašto se spomenik Hansu Kristijanu Andersenu nalazi baš u Bratislavi? Na ova i druga zanimljiva pitanja odgovorićemo na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo tvrđavu. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Sreda, 24.7.2019.

NA CRVENOM PUTU DO CRNOG MORA – U kojoj državi se nalazi najveće jezero, čiji je glavni grad i banja? U kom se gradu maskama tera zima, ispod kog je lavirint sa Drakulinom odajom i gde možemo naći odlično očuvane mumije saznaćete na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo „horor” maske za Poklade. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Četvrtak, 25.7.2019.

ZEMLJA IZA ŠUME – Ako vam kažemo kalusul i martišor, da li znate o čemu pričamo? Gde je stanište evropskog bizona i poslednjeg divljeg konja, gde se nalazi „Vodeni zamak”, gde Decebalova glava a gde Trajanova tabla saznaćete na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo martišor. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Petak, 26.7.2019.

DUNAVSKA BICIKLISTIČKA TURA – Zašto je putovanje Dunavom kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena ‘izložbama’ prirodnih dragocenosti i živopisnim turističkim atrakcijama? Gde se nalazi „Evropski Amazon“ i zašto je jedino stanište crne rode? Šta se to krije iza „gvozdenih vrata“? Odgovorimo na ova i druga zanimljiva pitanja putujući biciklom duž obala Dunava. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop ili sport.