ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

U okviru ranije započetih radova u bloku ulica Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Žike Popovića, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u utorak, 20. avgusta 2019. godine, počinje sa završnom fazom Čitaj više »

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

Nove „Šetnje kroz nasleđe“, projekat iza kojeg stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, donose priču o Novom Sadu iz ugla sedme umetnosti. Uz projekat „Kinoplov“ Šetnje će oživeti Novi Sad Čitaj više »

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

Ponedeljak veče će biti vrelo u Novom Sadu, pa jedan od načina da se rashladite i doživite leto na pravi način mogu biti klatino zvuci benda Helado Infinitino koji će održati koncert Čitaj više »

 

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

I ovog leta, mališane očekuju zanimljivi sadržaji u okviru Kreativnog kampa u O.Š. Petefi Šandor. Deca od 6 do 12 godina biće u prilici da na veoma zanimljiv način provedu letnje prepodne, tačnije period od 10 do 13 sati. Kamp je potpuno besplatan, ali roditelji treba da prijave svoju decu na imejl adresu dkcnovisad@gmail.com ili porukom na telefon 063/520 051. Prve nedelje sve će biti u znaku Dunava.

Ponedeljak, 22.7.2019.

DUNAVSKA SIMFONIJA – virtuelno krstarenje rekom. Mačevi i orgulje na tri reke – ukrcavamo se u Pasau, plovimo zajedno do Linca i šetamo se najvećim srednjovekovnim trgom. Krstarenje nastavljamo kroz živopisnu dolinu Vahau, upoznajemo Vilendorfsku Veneru i idilu naizgled netaknutog sela iz srednjeg veka. Putovanje završavamo  posetom Bečkoj operi i Šenbrunu. U kreativnom delu vajamo Veneru. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.  

Utorak, 22.7.2019. 

GRAD IZ BAJKE – Najmlađa evropska “prva dama”, Bratislava. Zašto i kada stanovnici Bratislave nisu morali da plaćaju porez? Koja crkva liči na Elsin dvorac? Kako se zove zamak sa kog se vide čak tri države? Ko je bio “čamil” i zašto ga treba dotaći levom rukom? Zašto se spomenik Hansu Kristijanu Andersenu nalazi baš u Bratislavi? Na ova i druga zanimljiva pitanja odgovorićemo na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo tvrđavu. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Sreda, 24.7.2019.

NA CRVENOM PUTU DO CRNOG MORA – U kojoj državi se nalazi najveće jezero, čiji je glavni grad i banja? U kom se gradu maskama tera zima, ispod kog je lavirint sa Drakulinom odajom i gde možemo naći odlično očuvane mumije saznaćete na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo „horor” maske za Poklade. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Četvrtak, 25.7.2019.

ZEMLJA IZA ŠUME – Ako vam kažemo kalusul i martišor, da li znate o čemu pričamo? Gde je stanište evropskog bizona i poslednjeg divljeg konja, gde se nalazi „Vodeni zamak”, gde Decebalova glava a gde Trajanova tabla saznaćete na ovoj radionici. U kreativnom delu pravimo martišor. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop, ples ili sport.

Petak, 26.7.2019.

DUNAVSKA BICIKLISTIČKA TURA – Zašto je putovanje Dunavom kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena ‘izložbama’ prirodnih dragocenosti i živopisnim turističkim atrakcijama? Gde se nalazi „Evropski Amazon“ i zašto je jedino stanište crne rode? Šta se to krije iza „gvozdenih vrata“? Odgovorimo na ova i druga zanimljiva pitanja putujući biciklom duž obala Dunava. Slede po izboru: pozorišna radionica, hip hop ili sport.