NENAD PEGONIS PREDSTAVIO AUTOBIOGRAFSKI ROMAN

NENAD PEGONIS PREDSTAVIO AUTOBIOGRAFSKI ROMAN

Višestruki svetski šampion u kik boksu Nenad Pagonis predstavio je svoj autobiografski roman “U ringu sa životom“. Reč je o uzbudljivoj i dinamičnoj priči, u kojoj je na emotivan način podelio detalje iz Čitaj više »

GRADNjA NOVOG STADIONA KREĆE SLEDEĆE GODINE

GRADNjA NOVOG STADIONA KREĆE SLEDEĆE GODINE

Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da će izgradnja novog stadiona „Karađorđe“ početi tokom sledeće godine,. Novi stadion imaće kapacitet od oko 19.000 mesta i ispunjavaće sve kriterijume UEFA za odigravanje utakmica u grupnim fazama njenih Čitaj više »

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

 

HAJDE DA POMOGNEMO JOVANI ŠTIKOVAC

Zašto? Pa zato što je Jovana prevremeno rođena, u 34. nedelji trudnoće, te provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na Odeljenju neonatologije. Rođena je s protruzijom jezika (makroglosija), ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima i potvrđeno je da boluje i od Becknjith–Njiedemann sindroma, koji nosi rizik oboljenja od tumora do desete godine života, ali na sreću, Jovanini dosadašnji rezultati su u redu. Takođe, magnetnom rezonancom je utvrđeno da postoji oštećenje bele moždane mase. Ova devojčica od svog trećeg meseca ide na fizikalne tretmane, kao i na hipo i hidro terapije, koje su dale značajne rezultate. Do sada imala tri operacije fibrotomije, nakon kojih su usledili i prvi samostalni koraci. Danas ona može samostalno da sedi, puzi i da hoda uz pridržavanje . Srećom, devojčica intelektualno očuvana, komunikativna, vesela i da ide u vrtić. Novac je potreban za fizikalne terapije koje joj mnogo pomažu. Jovana svakodnevno vežba po dva sata tokom cele godine. Nada da samotalno hoda postoji, ali da bi se postigao uspeh, neophodno je da vežbe pudu besprekidne. Porodica ima cilj da što pre osamostali Jovanu tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman koji iziskuje značajnu svotu novca. Ako želite da pomognete, uradite to odmah slanjem poruke sadržine: 453 na 3030, a možete pomoći u uplatom na dinarski (160-496154-79) ili devizni račun (00-540-0002577.4).