POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

Novosadski „Kaleidoskop kulture“ održaće se od 24. avgusta do 30. septembra i po drugi put, kroz zajedničku kulturu stvaralaštva, na više od 80 lokacija pretvoriće Novi Sad u „grad scenu“. Drugačiji po Čitaj više »

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana“ Novi Sad, počev od srede, 21. avgusta 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec avgust Čitaj više »

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

U sredu, 21. avgusta 2019. godine, od 9 sati, zbog radova na priključenju novoizgrađenih toplotnih podstanica u krugu Kliničkog centra Vojvodine, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za Čitaj više »

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

U okviru ranije započetih radova u bloku ulica Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Žike Popovića, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u utorak, 20. avgusta 2019. godine, počinje sa završnom fazom Čitaj više »

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

 

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Balkana, s fokusom na sevdalinku, ali u modernim aranžmanima.

Dan posle, u nedelju 28 jula biće priređen koncert dua u sastavu – gitariste Miroslava Tadića, i violinistkinje i pevačice Ivet Holcvart. Ovo dvoje muzičara publici će predstaviti program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma “Spavati, možda sanjati”, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na riznici balkanskog folklora.  Oba programa će se održati u Vrtu Srednjoškolskog doma, Nikolajevska 1, a u slučaju lošeg vremena u Sinagogi. Početak je u 21 čas. Ulaznice za ove koncerta prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 do 14, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. Karta za koncert grupe Divanhana košta 800,00 dinara, a za Duo Tadić-Holcvart 1.000,00 dinara.

U utorak, 30 jula, program pod nazivom „Pop That Swing“ izvešće Svetski džez orkestar Muzičke omladine pod vođstvom slavnog tromboniste Luisa Bonile. Novosadsko muzičko leto će u četvrtak, 1 avgusta zatvoriti Novosadski big bend, s vokalnom solistkinjom Dankom Adamov i pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Za nastup na Novosadskom muzičkom letu pripremili su specijalan program pod nazivom “Sav taj jazz“.