U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

GRADONAČELNIK SE MASKIRAO U OSOBU SA INVALIDITETOM

Nakon što je primio brojne pritužbe osoba s invaliditetom i drugih socijalno ugroženih osoba o tretmanu socijalnih radnika prema njima, Karlos Tena, gradonačelnik grada Kautemosa, grada u meksičkoj saveznoj državi Čihuahua, nije znao kome da veruje, navodnim žrtvama ili svojim saradnicima. Zato je smislio genijalan i neobičan plan kako bi ispitao stav lokalnih socijalnih radnika, maskirao se u osobu sa invaliditetom. Gradonačelnik Tena je dva meseca pripremao uverljivu masku, a zatim je obišao javne službenike u kancelariji gradonačelnika i socijalnoj službi i predstavljao se kao osoba s invaliditetom kojoj je potrebna pomoć. Nosio je debeli džemper koji mu je delomično prekrivao lice, kao i sivi šešir, crne naočare i zavoj preko levog uha, a kako bi lažirao povredu i izbegao da ga prepoznaju. Prvo je ušao u upravu za društveni razvoj tražeći pomoć ušao je u invalidskim kolicima. Tamo je zatražio besplatan obrok, na koji osobe s invaliditetom i siromašni građani imaju pravo prema zakonu, ali  su ga ignorisali, pa čak i u nekim momentima  diskriminisali. Nakon lošeg iskustva, gradonačelnik Tena je posetio je svoju kancelariji tražeći da razgovara s gradonačelnikom, ali rekli su mu da nije tamo. Kad je tražio da razgovara sa sekretarom gradske skupštine, grubo mu je rečeno da čeka u hodniku, jer javni službenik neće stići još za sat i po. U tom trenu Tena je bio uveren da su pritužbe koje je primao opravdane pa je izašao iz invalidskih kolica i skinuo masku, ostavivši zaposlene u gradskoj skupštini u šoku. Tena je meksičkim medijima rekao da su ga ignorisali i diskriminisali, zbog čega je bio razočaran kolegama. Dodao je kako nisu svi imali jednak stav prema njemu, ali jasno je dao do znanja da ne želi više čuti o ponovnom maltretiranju ljudi ili će poduzeti drastične mere da će im podeliti otkaze!