PERFORMANS “FEMINA” U EĐŠEGU

PERFORMANS “FEMINA” U EĐŠEGU

Multimedijalni performans pod nazivom „Femina”, koji se sastoji od elemenata dokumentarnog filma i upečatljivog scenskog nastupa savremenih plesača i muzičara, prikazuje priču o ženama koje su značajno uticale na određene promene u Čitaj više »

U DVE POLjSKE ŠKOLE ZABRANJENO “KUKANjE” I PESIMIZAM

U DVE POLjSKE ŠKOLE ZABRANJENO “KUKANjE” I PESIMIZAM

Dve osnovne škole u poljskoj odlučile su da po svaku cenu nauče svoje đake optimizmu i kao prvi korak, u nadi da će njen primer slediti i druge škole, zvanično je zabranila Čitaj više »

ŽENA KOJA POJEDE 200 GRAMA BEBI PUDERA DNEVNO (video)

ŽENA KOJA POJEDE 200 GRAMA BEBI PUDERA DNEVNO (video)

Britanka Lisa Anderson (44) iz Devona ima čudnu zavisnost – ona jede bebi puder. Više od decenije ne može da se oslobodi ove zavisnosti.  Sve je počelo pre 15 godina kada je Čitaj više »

UKRAO SANITETSKO VOZILO DA NE BI PLATIO TAKSI DO KUĆE

UKRAO SANITETSKO VOZILO DA NE BI PLATIO TAKSI DO KUĆE

Medicinski radnik Ijan Benet iz Velike Britanije ukrao je kola hitne pomoći jer nije hteo pijan taksijem da se vraća kući. On je iz telefonske govornice zvao Hitnu pomoć kada se vraćao iz Čitaj više »

OTVORENA KANCELARIJA UDRUŽENjA STUDENATA REPUBLIKE SRPSKE

OTVORENA KANCELARIJA UDRUŽENjA STUDENATA REPUBLIKE SRPSKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju novosadske kancelarije Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji u okviru JP SPC „Vojvodina“, a prisutne studente su takođe pozdravili direktor Ustanove studentsko odmaralište “Beograd“ Čitaj više »

 

NOVA MAGNETNA REZONANCA I CR APARAT U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE

Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine. Reč je o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.

„Ovo je najskuplja i najsloženija dijagnostika, i danas, sa ponosom možemo reći da Klinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti“, kazao je predsednik Mirović.

Uređenjem javnih finansija uspeli smo da obezbedimo nabavku najsofisticiranije i najskuplje opreme. Nastavićemo da kontinuirano ulažemo u zdravstveni sistem jer nam je cilj da ukinemo liste čekanja, da obnovimo opremu u svim bolnicama i domovima zdravlja koji su prešli u nadležnost pokrajine, kazao je predsednik Mirović.

„Centar za radiologiju KCV od danas je jedna od najreprezantativnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi KCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu a zaposleni najbolje uslove za rad“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

„Nabavkom nove opreme, magnetne rezonance i CT aparata, završeno je opremanje Centra za radiologiju. Ovaj projekat je značajan za kompletno zdravstvo u AP Vojvodini jer se u njemu godišnje obavi 150.000 dijagnostičkih pregleda, rekao je pomoćnik direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zoran Stošić.