U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u utorak,17. septembra, od 12 sati, zbog radova na rekonstrukciji Tolane „Jug“, doći do poremećaja u isporuci  tople potrošne vode za toplotno područje ove toplane. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

Novi Sad je sinoć, nalik evropskim prestonicama, zaustavio saobraćaj u jednom od najprometnijih bulevara zbog kulture. Korzo je ponovo izveo Novosađane, u duhu 20. godina, prošlog veka, koji su uživali u skoro Čitaj više »

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

Veliko finale OPENS distrikta – FISE district oduševilo je više hiljda Novosađana na platou ispred SPENS-a. Svetski poznata imena u četiri discipline iz oblasti akcionih sportova, došli su u Novi Sad na Čitaj više »

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

U okviru manifestacije „OPENS distrikt” i kao plod dobre saradnje, Savez omladinskih udruženja „OPENS 2019” poklonio je mural Srednjoj mašinskoj školi, koji su na zidu škole nacrtali umetnici Stefan Stanojević i Uroš Čitaj više »

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

U ponedeljak će biti ponovljena humanitarna akcija na Štrandu posvećena dvoipogodišnjoj Galini Grnji iz Novog Sada, jer je prošlog ponedeljka zbog lošeg vremena, prikupljeno svega 5 ipo hiljada dinara. Galina Grnja rođena je Čitaj više »

 

NOVA MAGNETNA REZONANCA I CR APARAT U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE

Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine. Reč je o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.

„Ovo je najskuplja i najsloženija dijagnostika, i danas, sa ponosom možemo reći da Klinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti“, kazao je predsednik Mirović.

Uređenjem javnih finansija uspeli smo da obezbedimo nabavku najsofisticiranije i najskuplje opreme. Nastavićemo da kontinuirano ulažemo u zdravstveni sistem jer nam je cilj da ukinemo liste čekanja, da obnovimo opremu u svim bolnicama i domovima zdravlja koji su prešli u nadležnost pokrajine, kazao je predsednik Mirović.

„Centar za radiologiju KCV od danas je jedna od najreprezantativnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi KCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu a zaposleni najbolje uslove za rad“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

„Nabavkom nove opreme, magnetne rezonance i CT aparata, završeno je opremanje Centra za radiologiju. Ovaj projekat je značajan za kompletno zdravstvo u AP Vojvodini jer se u njemu godišnje obavi 150.000 dijagnostičkih pregleda, rekao je pomoćnik direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zoran Stošić.