U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

NOVA MAGNETNA REZONANCA I CR APARAT U KLINIČKOM CENTRU VOJVODINE

Nova magnetna rezonanca, po performansama najjača u Srbiji i novi CT aparat počeli su sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine. Reč je o najsavremenijoj medicinskoj opremi, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 209,1 miliona dinara.

Sa ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom AP Vojvodine, ne samo ovde već i u regionalnim bolnicama, gde smo obezbedili angio sale, CT aparate i magnetene rezonance, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska Centra za radiologiju.

„Ovo je najskuplja i najsloženija dijagnostika, i danas, sa ponosom možemo reći da Klinički centar Vojvodine raspolaže sa najsavremenijom dijagnostičkom opremom. Ispunili smo ono što smo i javno obećali a to je da ćemo veoma loše stanje koje smo zatekli u zdravstvu 2016. godine, obnoviti i unaprediti“, kazao je predsednik Mirović.

Uređenjem javnih finansija uspeli smo da obezbedimo nabavku najsofisticiranije i najskuplje opreme. Nastavićemo da kontinuirano ulažemo u zdravstveni sistem jer nam je cilj da ukinemo liste čekanja, da obnovimo opremu u svim bolnicama i domovima zdravlja koji su prešli u nadležnost pokrajine, kazao je predsednik Mirović.

„Centar za radiologiju KCV od danas je jedna od najreprezantativnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire. Investirali smo mnogo u ovaj Centar ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Hvala Upravi KCV za entuzijazam i posvećenost, jer imamo ogroman potencijal u novim mladim zaposlenim stručnjacima. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu a zaposleni najbolje uslove za rad“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

„Nabavkom nove opreme, magnetne rezonance i CT aparata, završeno je opremanje Centra za radiologiju. Ovaj projekat je značajan za kompletno zdravstvo u AP Vojvodini jer se u njemu godišnje obavi 150.000 dijagnostičkih pregleda, rekao je pomoćnik direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zoran Stošić.