POČINjE NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL

POČINjE NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL

Novosadski džez festival počinje večeras a tokom tri dana nastupiće 9 grupa domaćih bendova i muzičara iz inostranstva. Festival će otvoriti nastup Aleksandra Dujina sa saksofonistima Adamom Klemom i Gaborom Bunfordom. Poslednji Čitaj više »

NIČE FABRIKA ZA PROIZVODNjU TURBINA U NOVOM SADU

NIČE FABRIKA ZA PROIZVODNjU TURBINA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište u Radnoj zoni Sever 4 na kojem se gradi hala buduće fabrike za proizvodnju turbina. Obilasku su prisustvovali i  ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Čitaj više »

DVA NOVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

DVA NOVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

U ulici Novosadskog sajma počeli su radovi na postavljanju dva nova semafora i to na raskrsnici sa Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića. Ulicom Novosadskog sajma dnevno prođe dosta automobila Čitaj više »

UREĐUJU SE TOALETI NA ŠTRANDU

UREĐUJU SE TOALETI NA ŠTRANDU

Nakon završene kupališne sezone na Štrandu, radnici Gradskog zelenila uređuju i pripremaju plažu za narednu, a uveliko rekonstruišu i dva javna toaleta, na glavnom platou i u blizini Mosta slobode. radi na Čitaj više »

USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

Novi Sad je ovih dana na nogama sa ciljem da pomogne malom KOsti iz Veternika da pobedi opaku bolest. Kosta Petković ima 6 goidna i potrebna mu je pomoć u borbi protiv Čitaj više »

 

ROUVEN ETKINSON SE VRAĆA SVOM ČUVENOM LIKU

Rouven Etkinson, jedan od najpopularnijih komičara u istorji televizije, po svoj prilici će se vratiti jednoj od dve uloge koje su ga proslavile. Ne, nije Mister Bin, već Crna Guja. Rouven Etkinson, Toni Robinson, Stiven Fraj i Hju Lori, nakon 30-godišnje pauze, pregovaraju o nastavku kulte TV serije. Oni su se u Londonu sastali sa kreatorom serije Ričardom Kertisom kako bi razgovarali o snimanju nove sezone. Radnja novih epizoda navodno bi trebalo da bude smeštena u današnjicu, gde bi Crna Guja (Atkinson) bio predavač na univerzitetu, a saradnik bi mu bio ko drugi nego Boldrik (Robinson). Atkinson je, prema izvorima britanskog tabloida, rekao da je veoma uzbuđen zbog novih epizoda. Isti izvori navode da se na sastanku razgovaralo i o mogućim gostujućim glumcima, poput Toma Hardija ili Rasela Brenda. Da podsetimo, prva sezona serije, smeštena u Srednji vek, pratila je avanture ambicionzog, ali nevoljenog princa Edmunda „Crne Guje“ koji je u narednim serijalima „vaskrsavao“ kao plemić iz doba kraljice Elizabete II, batler priglupog princa od Velsa s kraja 18. veka, i kapetan britanske vojske u Prvom svetskom ratu. Serija je završena 1989. godine, a junaci Crne Guje su se nakon toga okupljali u nekoliko prazničnih specijala.