U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

POJAČANE I POSEBNE AUTOBUSKE LINIJE TOKOM TRAJANjA EXIT-a

I ove godine novosadski gradski prevoznk organizuje poseban prevoz za posetioce festivala Exit, pa se,  uz izmene na redovnim linijama uvode i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave.

Redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u vremenima za odlazak i povratak sa festivala. Na linijama 3 i 9  od 5. do 8. jula biće uvedeni vanredni polasci u 3.30 i 4.00 časova od autobuskog stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9).

Vanredna linija:  kamp na Štrandu – Trg vladike Nikolaja (oba smera) od 4. do 7. jula ide sledećom trasom: okretnica Štrand – Fruškogorska ulica – Bulevar cara Lazara – Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Varadinski most – Trg vladike Nikolaja.

Autobusi na čijim displejevima će biti ispisano „Exit fest“ polaziće na svakih 40 minuta od 18.00 do 00.00 časova, a zaustavljaće se samo na redovnom autobuskom stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (Banovina).

Od 5. do 8. jula od stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most do kampa sledećom trasom: Trg Vladike Nikolaja – Кej Skojevaca – Varadinski most – Bulevar Mihajla Pupina – Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica – Bulevar cara Lazara – Fruškogorska ulica – okretnica Štrand). Autobusi na čijim displejevima će biti ispisano „Exit kamp“ polaziće na svakih 40 minuta od 2.00 do 6.00 časova, a zaustavljaće se samo na stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada).