U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

SUBOTA U EĐŠEGU – NS MARKET

NS Market, po sedmi put. Ovoga puta u subotu popodne u Eđšegu.  Na štandovima NS Marketa u Centralnoj dvorani i dvorištu „Eđšega“ predstaviće svoje hand made i zanatske proizvode nekoliko desetina veoma različitih proizvođača, kreativaca, zanatlija, dizajnera. Očekujte  modne kreacije za leto, kuhinjska pomagala, različitie proizvode od keramike, gline, unikatan nakit, ali i prirodna, ručno spravljena kozmetike. U dvorištu će biti postavljeni štandovi sa bogatom ponudom hrane i pića, spremljenih po originalnim ili starim receptima: sokovi, džemovi, rakije, testenina, sirevi, namazi od povrća. Zbog visokih temperatura druženje će biti u popodnevnim i večernjim satima, od 17 do 22 sata. Posetioci i izlagači će uživati u muzici koju će puštati DJ Jovan. Ovog puta u goste će doći i „Haos animatori“ i žongleri s vatrom koji će svojim nastupom druženju dati poseban pečat. Kao i svakog puta, i na Sedmom NS Marketu biće organizovan izbor za Naj štand, sa nagradama za publiku i izlagače. 

Porodična radionica za dizajn i izradu unikatnih modli za kolače „Modla & Modla“ na svom štandu će organizovati humanitarnu akciju. Oni će prodavati medenjake oblikovane njihovim modlama, a sav novac će uplatiti za kupovinu trajne proteze za nogu Nataši Gajdoš. Na Natašu je u januaru 2018. godine, dok je vozila bicikl, naleteo automobil kojim je upravljao pijani vozač. Na licu mesta je zadobila višestruke povrede leve ruke i šake, prelom leve butne kosti i izgubila levu nogu iznad kolena. Trenutno koristi privremenu protezu koje ne zadovoljava njene potrebe, a za trajnu joj je potrebno nešto više od 12.000 evra.