PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

POMOZIMO DEJANU DA OSTVARI SAN I UČESTVUJE NA BICIKLISTIČKOJ TRCI

Evo prilike da opet budete humani, ovoga puta kroz akciju za Dejana, novosadskog biciklistu koji je oboleo od suženja vidnog polja. Prilika vam se pruža u subotu, 29. juna, od 11 do 15 sati u pabu „Pupin“. Dejan je do pre četiri godine  vodio normalan život, ali mu je tada na lekarskom pregledu za produženje vozačke dozvole otkriveno suženje vidnog polja. Dve godine kasnije, potvrđena je dijagnoza. Bolest je genetska i progresivna i u većini slučajeva dovodi do slepila. Dejanu je vozačka dozvola oduzeta, samim tim smanjena i mogućnost zaposlenja. Njegovo stanje je sad trenutno na nekom nivou stagnacije, ali ne može se znati da li će i koliko dugo to ostati tako. Uprkos svemu on se kvalifikovao za biciklističku trku Pariz-Brest-Pariz brevet. Humanitarnu akciju za Dejana organizuje  radionica za popravku i izradu bicikala „Cikloteka“, sa ciljem da se prikupi dovoljno novca kako bi Dejan ostvario svoj san da učestvuje na Pariz-Brest-Pariz brevetu. Zbog novca koji mu je bio potreban za lečenje, Dejan trenutno nema mogućnosti da sam finansira put, pa eto prilike da mu se pomogne. Humanitarna akcija je zamišljena tako da će ekipa iz „Cikloteke“ popravljati bbicikle i na taj način prikupljati donacije. Posle popravki i druženja u „Pupin“ pabu, sledi simbolična vožnja do Limanskog parka gde će se nastaviti biciklističko druženje u prirodi. Trka Pariz-Brest-Pariz održava se od 18. do 22. avgusta. Dakle ima dovoljno vremena da se javi i neki ozbiljan sponzor koji će pomoći našem sugrađaninu da učestvuje u ovoj trci.