U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

POMOZIMO DEJANU DA OSTVARI SAN I UČESTVUJE NA BICIKLISTIČKOJ TRCI

Evo prilike da opet budete humani, ovoga puta kroz akciju za Dejana, novosadskog biciklistu koji je oboleo od suženja vidnog polja. Prilika vam se pruža u subotu, 29. juna, od 11 do 15 sati u pabu „Pupin“. Dejan je do pre četiri godine  vodio normalan život, ali mu je tada na lekarskom pregledu za produženje vozačke dozvole otkriveno suženje vidnog polja. Dve godine kasnije, potvrđena je dijagnoza. Bolest je genetska i progresivna i u većini slučajeva dovodi do slepila. Dejanu je vozačka dozvola oduzeta, samim tim smanjena i mogućnost zaposlenja. Njegovo stanje je sad trenutno na nekom nivou stagnacije, ali ne može se znati da li će i koliko dugo to ostati tako. Uprkos svemu on se kvalifikovao za biciklističku trku Pariz-Brest-Pariz brevet. Humanitarnu akciju za Dejana organizuje  radionica za popravku i izradu bicikala „Cikloteka“, sa ciljem da se prikupi dovoljno novca kako bi Dejan ostvario svoj san da učestvuje na Pariz-Brest-Pariz brevetu. Zbog novca koji mu je bio potreban za lečenje, Dejan trenutno nema mogućnosti da sam finansira put, pa eto prilike da mu se pomogne. Humanitarna akcija je zamišljena tako da će ekipa iz „Cikloteke“ popravljati bbicikle i na taj način prikupljati donacije. Posle popravki i druženja u „Pupin“ pabu, sledi simbolična vožnja do Limanskog parka gde će se nastaviti biciklističko druženje u prirodi. Trka Pariz-Brest-Pariz održava se od 18. do 22. avgusta. Dakle ima dovoljno vremena da se javi i neki ozbiljan sponzor koji će pomoći našem sugrađaninu da učestvuje u ovoj trci.